В инфекциозното на УМБАЛ-Пловдив изнемогват, търсят доброволци

11010
В инфекциозното на УМБАЛ-Пловдив изнемогват, търсят доброволци
Снимка: УМБАЛ Свети Георги

УМБАЛ „Свети Георги” набира доброволци за работа в Клиниката по инфекциозни болести, където се лекуват пациенти с Covid-19. Желаещите трябва да са с медицинско образование – лекари, фелдшери, медицински сестри или студенти по медицина или здравни грижи в по-горен курс, съобщиха от лечебното заведение.

УМБАЛ „Свети Георги“ е основното лечебно заведение в област Пловдив, което приема пациенти с коронавирус, включително усложнени случаи с необходимост от апаратна вентилация.

БЧК набира студенти медици за борбата срещу коронавируса

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, стартира кампания за набиране на доброволци сре...

Към настоящия момент легловата база е запълнена, престоят и лечението на заразените са продължителни и екипите в клиниката започват да не достигат. Въпреки командироването на специалисти от други звена на болницата и други лечебни заведения в града, лекарите и медицинските специалисти вече 5 месеца след началото на епидемията са физически и психически изтощени и се нуждаят от подкрепа.

Доброволци без медицинско образование също са добре дошли за изпълнение на дейности по дезинфекция, почистване, логистика и други.

"Само обединението на усилията, взаимопомощта и хуманността в този критичен за обществото ни момент ще доведат до положителни резултати и излизане от пандемията с минимален брой загуби на човешки животи", сочат от болницата.

Задъхването на здравната ни система ще доведе до невъзможност за осигуряване на медицинска помощ на множество хора. Това е причината ръководството на лечебното заведение да се обърне с апел към обществеността и колегите медици, които имат желание и възможност да станат доброволци и да подпомогнат с труда си работата по лечението и обслужването на пациентите с COVID-19 в Клиниката по инфекциозни болести.

За допълнителна информация и записване: 0888 543 552 – доц. Андрей Петров,  началник на Клиника по инфекциозни болести, или 0885 571 755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител отдел „Управление на човешките ресурси”.  

3604 доброволци са в готовност да помогнат на общините в борбата срещу коронавируса

От началото на извънредното положение в страната в общините са се записали 3604 доброволци. Те са заявили желание в настоящия момент да...

За неуморната работа и високата значимост на положения труд и грижа, служителите на УМБАЛ „Свети Георги“ получиха благодарствено писмо от г-жа Дани Каназирева – областен управител на Област Пловдив.

 

 

 

Нова българска платформа в помощ на възрастните хора в пандемията от коронавирус

Стартира платформата за взаимопомощ Pomogni.net. Накратко: това е място, където се срещат хора, които не могат или не трябва да напуска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com