Визита за милиони на Борисов в Пловдив (ВИДЕО)

9183
Визита за милиони на Борисов в Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Божилова

Няколко обекта посети днес премиерът Бойко Борисов в Пловдив и след неговото идване всички те имат по-светло бъдеще. Като начало го чакаха агитките на стадионите на "Локомотив" Пловдив и на "Ботев" Пловдив. Лаута, след днешното идване, ще получи 12 млн лв за завършване, а Колежа - 25 000 000 лева. Стадионът на ФК "Ботев" има богато минало и сложно настояще, доколкото старото съоръжение бе съборено изцяло и Цветан Василев започна мегапроект, който така си остана и недовършен и единствено създава скандали. 25-те милиона за него няма да стигнат, но са добър дял в общото финансиране на новия стадион.

Парите от правителствения самолет, който бе отказан, отиват за физкултурни салони за 50 училища в страната. В Пловдив и Асеновград те са пет, а едното- СОУ "Найден Геров" - отведе премиера за първи път в Столипиново. Там го чакаха стотина учители, а населението се осведоми в движение и докато при идването му улицата беше празна, при излизането, двайсетина минути по-късно, беше почерняла от народ. Физкултурният салон в това конкретно училище е отдавна чакан. Там учат 700 деца от 5-ти до 12-ти клас, а часовете си по физическо провеждат в пригодени учебни стаи. А точно спортът и изкуствата са двете силни страни на ромските деца. Потвърждава го фактът, че въпреки неугледните условия, учениците на "Найден Геров" вече са донесли 117 купи от различни спортни състезания, включително и две награди от шахматни турнири.

Задържаха двама, изхвърляли боклук до Марица в Столипиново

Засилените проверки в районите, където нерегламентирано се изхвърлят отпадъци в Марица или до нея в района на квартал Столипиново в Пло...

Верен на маниера си, премиерът реши и един страничен проблем в движение. Причакваха го две учителки от друго училище в Пловдив, където са поставени основи за физкултурен салон през 2016-та година и ... дотам. Щом се добраха до него те вече могат да съобщят добрата новина, а Борисов, свойски прегърнал едната, каза на кмета на Пловдив, че ще проследи тая работа.

Доволни от новите си заплати, които са около 1 800 лв с допълнителните плащания, учителите в двора приветстваха Борисов и си направиха една обща и много други отделни снимки с него.

През това време, през оградата населението на квартала снимаше оживено всичко, което става в двора и призоваваше "Бате Бойко" да дойде да го видят.

Иновативно професионално основно училище в Столипиново да обучава до десети клас, решават общинските съветници

Основно училище "Пенчо Славейков" в "Столипиново" да стане обединено, обучението в него да продължи до 10 клас. Това предложение на кме...

Той излезе през другата врата, където го посрещна с аплодисменти друга част от квартала, предимно възрастни мъже.

Те бяха доволни от помощта за стадионите на двата градски клуба, както и за възможността на децата им да спортуват. След тази емоционална среща премиерът отиде да нагледа новото кръгово на околовръстното шосе на Пловдив и оттам - в Асеновград.

"Освен целевата субсидия за стадионите на ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“ и за спортните зали на пет училища, ще получим и 15 милиона лева  за изграждане на Южната тангента на Околовръстното шосе от кръговото на Асеновградско шосе до "Скобелева майка", което ще помогне много за извеждане на трафика от града“. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров след посещението на премиера Бойко Борисов днес. Министър-председателят пристигна заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Детски панаир в Столипиново

Обичайната детска гълчава по улиците на ромския квартал "Столипиново" днес бе концентрирана в двора на СУ "Кирил Нектариев", където так...

Междувременно, жители на Белащица пресрещнаха премиера на един от стадионите и му подариха икона от манастира край селото в знак на благодарност за това, че бе прекратена концесията на кариерата над населеното място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com