"Въздухария" очаква посетителите си

2886
"Въздухария" очаква посетителите си
Снимка: Организаторите

Броени часове остават до четвъртото издание на фестивала „Въздухария“, организиран от клуб по парапланеризъм SkyCamp и екстремно списание 360°. От утре, 8 септември до неделя, 10 септември, добре дошли на Манастирската поляна край Сопот са всички любители на въздушните спортове, тези, които искат да научат повече за тях, семейства и деца.

На тяхно разположение е къмпинг зоната на фестивала, която е напълно безплатна и ще позволява настаняване както с палатки, така и с кемпери и каравани. Организаторите обръщат внимание на всички къмпингуващи да не забравят да си вземат топли дрехи.

А за любителите на домашния комфорт все още могат да се намерят и места за нощуване в китните къщи за гости в град Сопот. Посетителите ще могат да се подкрепят с храна и напитки от множество павилиони във фестивалната зона, с подкрепата на енергийни барчета Roo’Bar, минерална вода Банкя, Travel Cocktails, Aperol и винарна Сопот. Препоръчва се гостите да вземат своята посуда за многократна употреба, за да бъде запазена природата във фестивалната зона максимално свободна от пластмасови отпадъци.

Програмата на „Въздухария“ стартира още в петък привечер, когато ще бъдат направени първите акро демонстрации. През всички дни на феста ще можем да се насладим на акро шоу с участието на изключителни акро пилоти като световноизвестният атлет на Red Bull Весо Овчаров, настоящият носител на Националния рекорд за най-дълъг прелет с парапланер прелет Ясен Савов и гостите от Франция Ерик Варле и Томас Виетен.

Музикалната програма ще бъде открита в петък от 19 ч., когато на сцената ще излезе импровизационният проект СътвориМи, след което звукът ще втвърди група Гугутка, а вечерта ще закрие страхотният бенд на Миленита. В съботната вечер Митко Таралежков, средновековното трио Ambient Folklore и етно проекта Зейра са едни от артистите, които ще представят своята музика на въздухарската сцена, а няколко диджеи ще заформят партита с фънки ритми, ска музика, дръм енд бейс и кумбия. Музиката продължава да звучи чак до неделя през деня за по-ритмични полети, плавни излитания и кацания.

„Карнавал във въздуха“ ще радва участници и зрители през всички дни на фестивала. Всеки, който иска да усети максимално истинския дух на „Въздухария“ е приканен да се облече цветно, щуро, забавно и да полети във въздуха с карнавалната си премяна. В Карнавала участие могат да вземат както индивидуални пилоти, така и всички, записали се за тандемен полет с парапланер. След края на фестивала, със съдействието на SIteGround, в социалните мрежи ще бъде организирана игра за най-оригинален карнавален костюм, а победителите в нея ще спечелят вълнуващо ветроходно пътешествие.

Все още продължава предварителната регистрация за тандемни полети с парапланер и балон с горещ въздух. Тя може да бъде направена през сайта на „Въздухария“ и гарантира предимство за излитане от терминала на фестивала. На място също ще можем да се запишем за тандемни полети и полет с балон, а пилотите, които ще изпълняват полетите са сертифицирани инструктори с голям опит във въздушните пространства. Един от пилотите, който също ще изпълнява тандемни полети, е самият Ясен Савов.

На мястото на фестивалната зона ще бъдат организирани множество работилници, в които могат да се включват както възрастни, така и деца. Ще се изработват дървени украшения, хартиени парашути и ветропоказатели, ще бъдат показани различни техники за рисуване, включително рисуване с ръце. Всеки, включил се в работилницата за изработка на хартиени самолетчета, ще може да вземе участие и в състезанието за най-дълъг полет от изработен самолет, наградата за който ще бъде тандемен полет с парапланер.

Пълната програма на Въздухария 2017 ще откриете ТУК

Записване за тандемни полети с парапланер и балон с горещ въздух може да направите ТУК

Винаги актуална информация за официалното събитие ще намерите ТУК

На разположение е и Facebook страницата на фестивала

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com