Нинова: ГЕРБ се самозабравиха, лечението е да се махнат от властта

2617
Нинова: ГЕРБ се самозабравиха, лечението е да се махнат от властта
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ се самозабравиха, а лечението е да се махнат от властта, за да изтрезнеят за реалния живот. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с темата за апартаментите на властта.

Нинова определи модела „ГЕРБ“ като корупция в закони, политически рекет над бизнес, спестяване на пари от хората, които имат най-много.

Свиленски за Апартаментгейт: Ако знаехме, че променят закона заради апартамента на Цветанов, щяхме да реагираме

"Аферата за апартаментите на водещи политици от ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва първо модела на упр...

„И в същото време преследване на баби за 1,50 лв., защото играят хора, за което им искат касов бон“, заяви Нинова. По думите ѝ ГЕРБ съсипва малки магазинчета с всякакви изисквания за касови апарати, проверки на НАП, връзка с приходната агенция, която се разпада, защото не им работи електронното правителство.

„Натиск върху бизнеса, натиск върху обикновения човек. 40 лв. на пенсионер великденска добавка, стотици хиляди спестени от тези далавери на управляващите. Това са два свята или онази паралелна държава, за която ние ви говорим от три години. Едното е народът, другото са те.

Защо се получава това? Защото се самозабравиха, защото си повярваха, че са недосегаеми, че за тях няма да има правосъдие, че ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато толкова дълго си във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там, за да изтрезнееш за реалния живот“, допълни Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че партията ѝ не е подкрепила поправката „Артекс“. Справка относно гласуването обаче показва, че двама депутати от БСП са били "за"!

Апартаментгейт: Грандиозен проект на "Артекс" тръгва чак след като ГЕРБ изрично променя закон

Скандалът "Апартаментгейт" все повече прилича на дълга корупционна верига. Разследване на Actualno.com установи, че има голяма вероят...

Скандалът с апартаментите на властта не е поредното петно, което Борисов ще изчисти от костюма си, който вече целият е в петна, каза още лидерът на БСП.

Във връзка с появилата се информация за нейн апартамент, Нинова отговори, че когато го е купувала преди 18 или 19 г., въобще не е участвала в политиката.

„Този апартамент е закупен преди 19 или 18 години, когато нито съм участвала в политиката, даже не съм имала идея да участвам в нея, камо ли да бъда председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при тези условия, за които знаете. Отхвърлянето на техния проблем, връщайки 20 години назад в съвсем различна ситуация, при различни цени няма да ги спаси в положението, в което се намират“, допълни Нинова.

Това, което се случва сега, е най-добрият синтез на модела "ГЕРБ". Това не е просто един изолиран случай. Не е просто поредното петно, което г-н Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си. Той вече целият е в петна. Това е модел, който има поне 3 характеристики.

Апартаментгейт: Граждани опитват да съдят ДНСК заради "Артекс"

Подали сме жалба в Административен съд София заради бездействието на институциите относно сигнала ни дали разрешителното за строеж на ф...

Първата - приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“.

Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни преди да си купи апартаментите г-н Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. След което, като е купил апартаментите, проверката е приключила“, заяви Нинова.

По думите ѝ третата характеристика е, че хората във властта не плащат данъци. „Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени“, подчерта Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика