АБВ организира дискусия "България на другия ден след Борисов"

3709
АБВ организира дискусия "България на другия ден след Борисов"
Снимка: БГНЕС

В изявление пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира тенденция на отлив на обществената енергия на протестите и нарастващ опит за трупане на политически дивиденти от страна на различни формации и личности.

„Според нас причините са няколко, но си струва да се спрем на две. Протестът забравя своята история. Това е първият протест след 1991 година, в който протестиращите не искат нищо – нито запазване на работни места, запазване на предприятието, не искат увеличаване на доходите.

Румен Петков: За премиера Борисов COVID-19 е бизнес и политика

За премиера Борисов COVID-19 е бизнес и политика. Това заяви пред журналисти в старата столица лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Той доп...

Това е протест, който е продиктуван от корупцията и липсата на морал в управлението. Всеки ден протестиращите трябва да мислим за чекмеджетата на властта. Чекмеджетата на министър-председателя, които обиколиха цяла Европа. Чекмеджета, за които ние настояваме за оставката на главния прокурор, защото той трябваше да направи незабавен обиск в резиденцията на министър-председателя. Това обиколи цяла Европа, но протестът започва да го забравя“.

Петков подчерта, че важен фактор за тази тенденция на загуба на енергия на протестите е, че на тях малко се говори за това какво ще е бъдещето на страната след оставката или края на мандата на третото правителство на Бойко Борисов.

„Протестът не показва утрото на българина. Ние всяка вечер сме там и говорим с десетки хора. Особено младите хора искат да чуят за бъдещето си в България. Отсъствието на тази тема започва да демотивира част от протестиращите. Протестът се професионализира.

В първите дни имаше много млади семейства с децата си, много хора на чисто приятелски принцип, събрани, за да искат оставката на правителството и главния прокурор. Днес какво имаме? Христо Иванов е яхнал „Орлов мост“, а Мая Манолова беше изгонена оттам и се курдиса на „Дондуков“. Обявяваме обществена поръчка на кое кръстовище да се курдисаме и ние“.

АБВ: Защо прокуратурата не влезе във вилата на премиера?

Като катастрофа определи лидерът на АБВ Румен Петков съотношението на безвъзмездни и заемни средства от договорените 29 милиарда евро ...

Именно това е причината ПП АБВ да инициира дискусия с подчертано експертно участие, на тема „България на другия ден след Борисов“.

„Обявили сме 4 приоритета, те са дискусионни, но искаме да стартираме с тях, защото имаме висока степен на готовност: селско стопанство, защото Борисов лиши България от хранителен суверенитет, унищожи нашето животновъдство. Никой не говори сериозно и смислено за бъдещето на десетки хиляди хора, които работят в добивните мини и топлоцентралите.

Ние искаме голяма динамика в развитието на ядрената енергетика. България загуби мястото си на ключов фактор в европейската енергийна система. Транспорт - сухоземен, воден, въздушен. В годините България загуби ключови позиции. Една част от тях отидоха в Истанбул. Ние сме на път да загубим всичко, свързано с водния транспорт. И държавата България няма да има никакво участие в управлението на корабоплаването. Разбира се, и туризъм“, допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика