АБВ с още въпросителни и предупреждения за ваксините

5270
АБВ с още въпросителни и предупреждения за ваксините
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

В Европейската комисия, с цел да се увеличи броя на ваксинациите срещу COVID-19, обмислят инструмент за задължително ваксиниране, алармира отново лидерът на АБВ Румен Петков и предупреди, че това ще е фашистки подход.

"Те няма да употребят термина „задължително ваксиниране“, но ще вкарат паспортизация и ще забранят движението на хора, които не са ваксинирани, с което ще се опитат да дадат някаква плътност и съдържание на платените от нашия джоб 2 милиарда ваксини", поясни подозренията си Петков.

"Това е фашистки подход", отбеляза той. Ако се отиде на такова решение, това ще бъде най-вулгарният ход от 30-те години на миналия век насам, категоричен е лидерът на АБВ. "Опитът, който някои имат с концентрационните лагери не трябва да бъде възпроизвеждан върху жителите на Европа", подчерта той. 

5-те ваксини, с които са сключени договори от ЕК, имат по две апликации, т.е. за всеки гражданин на ЕС, ако се приложат по две апликации, са необходими около 900 милиона ваксини, посочи Георги Кючуков от АБВ и изрази недоумение по каква причина са договорени 2 милиарда ваксини – повече от два пъти от максималния обхват на населението на ЕС. "Много трудно може да се намери логично обяснение на това и някои колегии от Западна Европа категорично подозират интереси, които са извън здравните", коментира той.

Ваксината, поне по изказването на председателката на ЕК е предназначена само за граждани на ЕС и няма да бъде реекпортирана, има и срок на годност – 6 месеца, посочи още Кючуков, недоумявайки защо плащаме тези допълнителни ваксини.

АБВ отново бият тревога за ваксините, корупция, мошеничества и неадекватни антипандемични мерки

Корупция на най-високо ниво - това е обяснението, според лидера на АБВ Румен Петков за поръчаните 1 милиард и 700 милиона ваксини за 45...

В България експертите казват, че към 1 милион от нашето население са се срещнали с коронавируса, т.е. имат антитела. От останалите 5 млн,  засега намерения да се ваксинират имат не повече от 2.5 млн. души, добави Румен Петков.

Той заподозря ЕК в корупция. "Правим милиардери 5 компании – ние най-бедната държава в Европа, най-бързо мрящият народ в Европа, както радостно би казал Мутафчийски, правим милиардери няколко компании", коментира Петков и попита защо и кой носи отговорност за тези ваксини, които няма да бъдат използвани, както и кой ще поеме ангажимент колко ще струва тяхното унищожаване.

АБВ продължават да смятат, че е необходимо да се разследват действията на СЗО – мотивите и аргументите защо се препоръча да не се правят аутопсии, защо се препоръча всички починали с коронавирус да се идентифицират като починали от коронавирус, отбеляза още Петков.  

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com