АБВ стартира подписка срещу решението на ДКЕВР за повишаване на цената на парното в Плевен

1921
АБВ стартира подписка срещу решението на ДКЕВР за повишаване на цената на парното в Плевен
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова

Подписка срещу решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за повишаване на цената на парното в Плевен стартира регионалната структура на партия АБВ в областта. Пунктът за събиране на гражданския вот срещу увеличената стойност на услугата е разположен пред сградата на ДКТ „Иван Радоев” и ще функционира до 27 април. Само за един час над 500 души се обявиха срещу решението на регулатора за близо 30-процентното увеличение на цената на топлоенергията в града.

Инициирането на подписка по въпроса подкрепиха и лидерът на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов, зам.-председателят на политическата сила Христо Михайлов и членът на изпълнителното й бюро Румен Петков. „Настояваме за незабавно преразглеждане на тарифата, приета през месец април от КЕВР, както и за оставката на самата комисия. Причината за това е, че комисията, вземайки своите решения, се ръководи повече от политически мотиви, отколкото от експертни и социални такива“, се казва в текста на декларацията, която хората масово подкрепят.

Две априлски сметки ще получат абонатите на столичната "Топлофикация"

Абонатите на столичната "Топлофикация" ще получат две сметки за април - със старата и с новата по-висока цена на отоплението. Това пре...

В документа се посочва още: „Ние, гражданите на Плевен, заявяваме категорично, че при това увеличение ще изпаднем в невъзможност да заплащаме текущото си потребление от топлоенергия. Също така считаме, че тази висока цена пряко спира икономическото и социално развитие на града ни, а именно: ще се увеличи задлъжнялостта на обществените заведения към дружеството, като това ще рефлектира пряко върху самите нас, а по отношение на бъдещите инвестиции в града – считаме, че същите ще намалеят, а настоящите ще бъдат изтеглени.

При 99% внос на газ от „Газпром експорт“ АД, настояваме държавата незабавно да създаде експертна група за прозрачни и открити преговори с дружеството. Също така и за цялостна проверка на дружество „Булгаргаз“ ЕАД, което е преди всичко държавно и основната му функция е да представлява държавата, т. е. обществото, а не да се държи като частен монополист.

Подписката настоява и за цялостна следприватизационна ревизия на „Топлофикация Плевен“ ЕАД.

Пред журналисти, отразили старта на инициативата, членът на ИБ на АБВ Румен Петков отправи и публичен въпрос към представителите на другите политически сили от региона. Той попита защо ГЕРБ и БСП мълчат по въпроса с увеличената цена на топлоенергията. Особено като се вземе предвид и факта, че регионалната структура на социалистите в Плевен има свой представител в комисията - регулатор.

„Топлофикация София” включва отново отоплението в столицата

Поради настъпилото застудяване, наличието на три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и метеоролог...

Според председателят на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов пък, има основание да се смята, че решението на КЕВР няма реална обосновка и е взето в нарушение на ясно разписани от държавата процедури. По думите му, то трябва да бъде обект на интерес и от страна на прокуратурата. „Никой не може да ме убеди, че решението за увеличение на цената на топлоенергията, което се случи два дни след изборите, не е направено в услуга на спечелилата политическа сила“, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика