Адвокат Хаджигенов: Голямата цел на Иван Гешев е президентът

20915
Адвокат Хаджигенов: Голямата цел на Иван Гешев е президентът
Снимка: Actualno.com

„Иван Гешев иска да вярваме избирателно на Божков. Когато той твърди, че е платил стотици милиони на ГЕРБ и на конкретни лица, които посочва с инициалите им, не следва да му вярваме. Когато обаче казва, че е дал 15 000 лева на протеста, трябва да му вярваме, което е интересен феномен в главите на прокуратурата и конкретно в тази на Гешев“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ адвокат Николай Хаджигенов, който е един от организаторите на протестите в столицата.

„Гешев се опитва да направи индиректна връзка между червените, Божков, който е лошият в момента, и президента. Смятам, че голямата цел на Иван Гешев е президента, основната цел е той. Никой от нас не защитава президента, няма причина за това. Ние сме против липсата на правосъдие и демонстрацията на сила“, допълни Хаджигенов. Според него НСО и президентството са допуснали огромна грешка при нахлуването на прокуратурата, което той окачестви като противозаконно нападение. „Трябваше да бъде отказан достъпа, това е все едно да влязат в американското или някое друго посолство. Целта е цирк, този президент е лош и сега ще го вържем и с Божков, и с бабата на Божков“, допълни адвокатът, като уточни, че Румен Радев е станал цел още когато се е колебаел дали да подпише указа за избора на главния прокурор.

"Отровното трио" призова да спасим демокрацията с нов протест

"Ние, Отровното трио днес (10.07) в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството. За да е смислен и резултатен, протестът трябва д...

„Ние – аз, Бабикян и Минеков, сме трима обикновени граждани и направихме нещо, което всички партии отказваха или нямаха сили да направят. На протеста изброих пет враждебни едно към друго крила на левицата, четири на десницата, граждани. Ние обединихме хора с крайно противоречиви политически позиции и цели в името на една обща цел – да свалим корумпираното управление, да променим държавата към по-добро и да вземем свободата си, доколкото прокуратурата в момента се опитва да удуши окончателно свободата на българските граждани“, уточни адвокат Хаджигенов.

Той обобщи исканията на протестиращите в три точки. „Първата е оставка на правителството. Втората – оставка на Иван Гешев и веднага след това промяна на прокуратурата изцяло, защото тази прокуратура, с изключение на Северна Корея и Русия, е последната, която остана изградена по съветски, сталински модел, а Иван Гешев е в ролята на новия Вишински. Третата точка е нова конституция или поне промяна на сегашната в частта „Съдебна власт и прокуратура“, категоричен бе той.

На въпрос къде да е прокуратурата, той заяви, че последните 10 години са дали ясен отговор на този въпрос. „Мястото й не е в съдебната власт, тя трябва да бъде в изпълнителната власт, а главният прокурор да носи пълна отговорност, включително и политическа такава. Нужно е и странично звено прокурори, което да разследва висшите ешелони на властта, по примера на Лаура Кьовеши в Румъния“, каза още Хаджигенов.

„Като изляза оттук, отивам да си търся парите от Божков, защото нямаме нищо, дори мегафон ни подариха“, завърши иронично адвокатът.

Акцията на прокуратурата в президентството е преврат, смята адвокат

Бурна е реакцията в социалните мрежи след нахлуването на прокуратурата в президенството тази сутрин. Адвокат Николай Хаджигенов окачест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика