Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ за Банско

3387
Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ за Банско
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Министърът на туризма Николина Ангелкова не отговори на въпроса дали има изготвен анализ какво ще се случи с Банско при построяването на втори лифт - с колко ще се увеличи броят на туристите, например. Тя умело се измъкна от въпроса и заяви, че липсата на достатъчно съоръжения се отразява на развитието и на други региони – Рила, Витоша, Стара планина.

В ефира на БНТ тя припомни, че лифтовете са един от най-екологичния транспорт и това би помогнало да посрещаме повече гости на страната ни. Правителството взе ясно решение за Банско - никъде не е казано в него, че ще се строят къщи и хотели, но с промените се дава възможност при инвестиционно намерение да се насърчи туризмът, ако се спазват всички закони, включителн екологичните, премине се екооценка и се изпълнят необходимите процедури. Винаги сме се опитвали да се взимат решенията с диалог, но трябва и да се правят взаимни компромиси, категорична бе Николина Ангелкова.

Ангелкова пред National Geographic: България може да стане СПА център на Европа

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да представим България като уникална тури...

Министърът посочи, че и за Витоша трябва да има план за управление, за да се осигури бърз и екологичен достъп до планината целогодишно, а за това е нужно съоръженията да работят.

2017 г. се очертава също да е рекордна за българския туризъм с над 8,4 млн. чуждестранни туристи за първите 11 месеца, което е ръст със 7,3 процента, заяви Ангелкова.

Тя акцентира, че България става все по-разпознаваема като целогодишна дестинация с комбинирането на различните видове туризъм. Още от юни миналата година започнахме да рекламираме лято 2018 и към момента почти всички 5-звездни хотели за резервирани. Най-много туристи са отчетени от Гърция, Румъния и Германия. Турция е на 4-то място благодарение на високото качество на услугите, които предлага страната ни, подобряваме го с всяка година.

Паралелно с това работим и за насърчаване на бизнеса, стана ясно от думите на министър Ангелкова. С промените в Закона за туризма се намалява административната тежест - отпада например свидетелството за съдимост, както и други изисквани документи, които ще се осигуряват по служебен път. Разработваме и дигитална стратегия за развитието на сектора, каза още тя.

И Нено Димов не се притеснява от протестите

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че не притеснява от протестите: "Не се притеснявам от протестите срещу втори л...

Едновременно с това министерството засилва и контрола над туроператорите и туристическите агенти, за да може потребителите да са максимално информирани и да бъдат защитени правата им. Направихме пълен преглед на системата за регистриране на компаниите и започнахме процедура по заличаване на 118 туроператори и турагенти от НТР, които нямат задължителната по закон застраховка „Отговорност на туроператора“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика