X
 
 

Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен

2967 9
photo of Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова
Част от проблема между Борисов и десните е изборът на главен прокурор. Това е "сериозна част от емоцията и напрежението". "И ако президентът има право да се базира на морални и други характеристики, то, когато става въпрос за взаимодейтвията между две десни партии, които са от една политическа фамилия, нещата не бива да са поставени нито на личностен, нито на какъвто и да било емоционален план. Те трябва да са поставени при абсолютно ясен ценностен и прагматичен порядък. И когато имаш възможност и имаш власт не си направил сума ти неща, сега си тръгнал да се правиш на тежка опозиция на тези, с които преди си казал, чче са най-добрите, с които ще управляваш. Аз не мога да ги разбера тези взаимоотношения". Така коментира поведението на "Демократична България" в предизборната кампания за местните избори и думите на премиера Бойко Борисов на Националната среща на ПП ГЕРБ по техен адрес политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Определено десният избирател, този, който гласува в ляво на балотаж, беше много силно изнасилен", започна коментара си пред БНТ политическият психолог Антоанета Христова. "Това беше жесток акт, от  моя гледна точка, от страна на ръководителите на тези партии, особено за  "Демократична България" говоря, като послание към техните избиратели. Виждаме и по форумите, че в момента тази група от хора изживява тежко травмата, която преживява. Говоря като психолог - това е травма. Кога едно нещо се преживява като много голяма травма, когато то е в резултат на вътрешен конфликт между решение и дълбоко прегърнати ценности. Дълбоко прегърнатата ценност "антикомунизъм" на по-възрастните хора от център-десница беше в противоречие с гласуването за ляв кандидат какъвто е и се възприема Мая Манолова. Смятам, че Борисов е доста прав в този смисъл, че те предадоха тези хора и тяхната ценноста ориентация.", коментира още тя. 

Местни избори 2019: Финалната равносметка на ЦИК

С 42,10% избирателна активност и 7 жалби за купуване на гласове приключи вторият тур на местните избори. Това съобщи говорителят на Цен...

По думите им в това положение "Демократична България" се е поставила сама, защото те са били много критични към управлението на София. Те търсеха баланс между кмета на столицата и районните кметове, за да се утвърди убедеността, че наистина има контрол. Това стана за сметка на собственото им усещане за справедливост и честност, обясни процеса и избора пред демократити Христова.

Години наред и десетилетия отношенията в дясното са травмирани, допълни я Татяна Буруджиева. "Същите тези хора, които апелираха да се гласува за Манолова, са същите тези хора, които отказват да приемат, че ГЕРБ са дясна партия. Само те са автентичните десни. Десинте са се превърнали в една ИН-група, както казваме в социологията. Те са се затворили навътре, всичко извън тях е абсолюто не заслужава уважение. Само те са умните и красивите, другите са лишени от разум и каквото и да било. Само те, видиш ли, градската десница на жълтите павета са истински." Когато сте така затворен, постоянно имате зъл враг отвън, обясни Буруджиева поведението на градската десница в столицата.

Разбира се, че ще продължи да се съсипва дясното дали роейки се, дали опитвайки се по невнятен начин да се комбинира и след това да се карат като личности. Ще продължи всичко това, докато те се държат като ИН-група. Една партия, винаги е отворена към гражданите и към другите, не може да е затворена в себе си и в пъпа си, категорична беше Буруджиева.

"Да изясним понятията. Те не са десни. И тук трябва да се сложи точка. Те са опозиционна партия, която търси излаз по определени тематики.", включи се Христова.

Борисов: "Демократична България" са деца и внуци на червената номенклатура (ВИДЕО)

"Много съм огорчен от нашите приятели (от "Демократична България"), но ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца...

"Те смятат, че властта трябва да е само тяхна, само каквото те решат и кажат е умното. Всички други политики, които се предлагат, не струват. И тук съм съгласна, че Борисов изглежда далеч по-прав, да не кажа прав, докато отсреща е така ненормално.", коментира Буруджиева и сравни ситуацията "със същата истерия при Корнелия Нинова, която иска оставката на председателя на БСП София, защото бил казал да се гласува за десните кандидати. При решение да не се гласува за ГЕРБ, а имаш десен и ГЕРБ, за кого да гласуваш? Това са огледални истерии. Това са хора от едно котило - левите и десните.", завърши тя.

По отношението на вътрешната готовност за промяна. В БСП текат вътрешни процеси, които няма да спрат докато Корнелия Нинова води партията. тези процеси чистят, но и делят партията. Те правят партията много слаба, а не като място на събиране. Не говоря за оставка, партията трябва да реши какво иска и да осъзнае развитието си в перспектива. При ГЕРБ обратното. Те досега се държаха много плътно и единно, разчистването започна след излизането на Цветан Цветанов от партията. Сега се вижда, че част от структурата и нейното единство все още не е напълно ефективна, защото се избират все още удобни, а не най-добрите кандидати за партията.Герб започва такава процедура, която трябва да постави системата за подбор и оценка на кандидатите на правилна основа, коментира партиите след местния вот Антоанета Христова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Лидерите на Демократична България НИКОГА не са призовавали последователите си "да гласуват в ляво". Членовете и електората на Демократична България НЕ СА ГЛАСУВАЛИ в ляво. Всички тези твърдения са една голяма клевета и дезинформация. Измислица на Бойко Борисов, който е вбесен и уплашен от добрите резултати на ДБ в София.
 • Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен 6 Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен преди 1 седмица Профил на трол?
  Така е...като ходят на ГЕЙ парадите редовно ще ги изнасилват!!!Виновна е ОНАЯ "приятелка" на "градската" десница с розовите вибратори,дето ги въртеше кат НУНДЖАК и си ги пъхаше по всички дупки-това беше жесток акт на садо мазо и още нещо...
 • ciklop50 5 ciklop50 преди 1 седмица Профил на трол?
  герберастите дясна партия, ХА, ХА, ХАААА,по-голяма тъпотия не бях чул! У льево другарке, у льево, вземи си "дясната" партия герберасти и отидете там от където сте се пръкнали, на посрано 20!
 • Алфа 5.1 Алфа преди 1 седмица Профил на трол?
  не на Посрано , а на Козяк №16 :)
  : 9 !
 • Атака 4 Атака преди 1 седмица Профил на трол?
  Ако тия "десни" избиратели са кат ония десни Ал Йо , Расим Плювнълъ ,Ристю Калтака и Рамадан К, то малко им е било и тва изнасилване :) хахаха ,ужасТ
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Антоанета Христова от всички ли е изнасилена или само от Гербавите ?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  На такава продажна фашкия, кой мъж ще си цапа пикалото !
  : 8 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ох Мале, Татяна Боклукчиева, доказана ГЕРБ въртиопашка ! Боклук от всякъде . Храненик от ГЕРБ копанята .
missing image
Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната...