Антон Кутев: Борисов е доста притеснен за разследването в Испания

14360
Антон Кутев: Борисов е доста притеснен за разследването в Испания
Снимка: БГНЕС

"Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен." Това обяви в интервю за BTV Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския в.“El Periodico“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

"Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни Кутев.

"Ел Периодико": Каталуния разследва Бойко Борисов и дали не е замесен в пране на пари

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е з...

По думите му притеснението на българския премиер идва от факта, че става въпрос за разследване на европейска полиция и прокуратура и той не може да има въздействие върху това.

Разследването:

Полицията на Каталуния Mossos d'Esquadra и каталунската прокуратура са започнали разследване дали българският премиер Бойко Борисов е замесен в пране на пари в международен мащаб.  Връзката към Борисов е българската манекенка Борислава Йовчева. Нейното име се появи в т.нар. афера "Къща в Барселона" - можете да си я припомните в този материал!

Йовчева е сестра на бившия футболист на ЦСКА Станко Йовчев. Покрай аферата "Къщата в Барселона" се появиха слухове, че Борисов се е погрижил за манекенката, защото има дете от нея, което лидерът на ГЕРБ категорично отрича. Историята беше пусната през Facebook страница на име "Да спрем разграбването на България" - със специални видеоклипове! Сега на тази страница последният пост касае протест срещу CETA. Още детайли от историята можете да НАМЕРИТЕ ТУК.

Днес стана ясно, че бутикът на манекенката е бил затворен. Дали Борисов има връзка с благосъстоянието на Йовчева и дали всичко е законно, тепърва явно ще се чакат резултатите от разследването в Каталуния. Но Атанас Чобанов от "Биволъ" вече публикува във Facebook резултатите от работата си по финансовата схема, довела до резултата "Къща в Барселона", в дъното на която личи името на фирма "Ипон". Припомняме, че Борисов стана известен точно с охранителната марка "Ипон". ПОДРОБНОСТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка

Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. "Както ви е известно, нап...

От прокуратурата заявиха, че не са сезирани за случая.

Дали това не е медиен шум:

На въпроса дали не е възможно публикациите да са кампания за набеждаване, Антон Кутев отговори: „Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спрял е проверката и е ощетил бюджета, а дали записът е автентичен."

Как ще се развие скандалът:

"Най-вероятно сега ще се съсредоточим върху подобни неща. Прокуратурата ще се заеме с въпроса, няма как да не се заеме, след като се е заела вече испанската, и ще започне да разглежда кой го е пуснал, има ли руска връзка, шпиони участват ли. Няма да се заеме с основния въпрос всъщност – има ли пране на пари… Аз не казвам, че премиерът е прал пари, защото нямам тези доказателства, но много се надявам най-накрая прокуратурата да заработи така, както трябва, не само срещу враговете на Пеевски (Делян Пеевски, депутат от ДПС)", коментира Антон Кутев.

"Къщата в Барселона" и "манекенката в нея" пак подгониха Бойко Борисов

Споменът за "Двете каки" от т.нар. афера "Яневагейт" отново изплува – този път в социалната мрежа Facebook, където нова инициатив...

За изборите на председател в БСП

Според социалистът предстоящите избори за лидер на БСП на 26 април. Той е категоричен, че няма да се кандидатира за поста. По думите му е най-важно да се гарантират честни избор и не само кой ще бъде избран за лидер, а и кой ще влезе в ръководството на партията после. Днес левицата се събира на заседание. ПОДРОБНОСТИТЕ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика