X
 
 

Арх. Борислав Игнатов: Изборът на Иван Гешев за главен прокурор е свързан с местните избори

1705 13
photo of Арх. Борислав Игнатов: Изборът на Иван Гешев за главен прокурор е свързан с местните избори
Снимка: Демократична България
„Не искам да степенувам кой корупционен скандал е по-голям, защото всеки един от тях е огромен проблем. За да има корупция, причината е една - систематично, лошо управление. Самото усещане, че тя е навсякъде - от дребната административна корупция до обществените поръчки, е сигнал за необходимостта от коренни промени. Ние предлагаме промяна на този модел - системни условия за прозрачност“. Това каза кандидатът за кмет на София от „Демократична Българи“ арх. Борислав Игнатов при гостуването си в Сутрешния блок на БНТ, днес.

„Изборът на г-н Гешев за главен прокурор е свързан с местните избори. Той, като ръководител на прокуратурата, е този, който трябва да се бори срещу корупцията и без никакви свързаности. Неговият избор е с квотите на ГЕРБ и БСП във ВСС. Ние сме на протестите, защото на хората им е омръзнало да гледат състезание с един кандидат. Същото е като при обществените поръчки с един кандидат. Заданията са направени така, че на тях да отговаря само един и останалите да знаят, че нямат никакъв шанс“, отбеляза арх. Игнатов.

Арх. Игнатов: 30 мин. средно време за придвижване в основните направления в София е напълно възможно

Кандидатът за кмет на София от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов представи вижданията си за това как трафикът в столицата м...

Той допълни, че възнамерява да въведе електронна система за провеждане на обществени поръчки, където е невъзможна подмяна на офертите и данните и прозрачно обявяване на условията. „Имаме стратегия да въведем тази система за прозрачност, базирана на новите технологии и отворените данни. Всеки гражданин ще може да следи заседанията на общинския съвет и на комисиите. Това е съвременна практика, начина за борба с търговията на влияние, с изтичането на средствата на софиянци в една малка група хора“, категоричен бе арх. Борислав Игнатов.

Кандидатът на „Демократична България“ обърна внимание и на проблема с въздуха в София. „Топлофикация“ трябва да бъде оздравена незабавно, за да не фалира. Това ще бъде проблем за София, защото ще доведе до замърсяване в бита. Ще бъде катастрофа и за въздуха. Трябва незабавно преструктуриране и премахване на неизгодни договори. Бизнесменът Ковачки има хора в двата борда, назначени с гласовете на ГЕРБ, БСП и ВМРО. Негова фирма търгува енергията от „Топлофикация“ и така по 25-30 млн. не влизат в „Топлофикация“ и тя не може да погасява своите задължения. Всички обществени дружества ще бъдат подложени на проверка, анализ и ще предприемем мерки за оздравяването им“, допълни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анриско 5 Анриско преди 3 седмици Профил на трол?
  Игнатов е абсолютно некомпетентен и неподготвен за градоначалник на София! Основната му цел е да обслужва корпоративните интереси на олигарха Иво Прокопиев.
 • Мирон 4 Мирон преди 3 седмици Профил на трол?
  мазна усмивка, кухи обещания = Игнатов
 • Рънърса от СЦЗ 3 Рънърса от СЦЗ преди 3 седмици Профил на трол?
  Няма друго такова тъпо парче в родната политическа фауна, без майтап......
 • наблюдател от ООН 2 наблюдател от ООН преди 3 седмици Профил на трол?
  Игнатов ми е трайно неприятен.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ами гледай портрета на Путя, когато онанираш.
  : 7 !
 • стар хипар 2.2 стар хипар преди 3 седмици Профил на трол?
  Борка, я се скрий.............не заради аверката ти, сам се излагаш повече............. Язък за момичето..............личи си, че е дашна и ще се раздаде за каузата на всички СОФИЯНЦИ ...но ти не ставаш и за чеп за зеле камо ли за кмет!!!
  : 6 !
 • наблюдател от ООН до 2.1 2.3 наблюдател от ООН до 2.1 преди 3 седмици Профил на трол?
  А може ли да гледам ПОРНОТО на "прителката "му по известно сред аудиторията със заглавието"ТАНЦА С РОЗОВИТЕ ВИБРАТОРИ"...
  : 5 !
 • Анонимен 2.4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  №2.3, не, че не може, ама не е хубаво да изневеряваш на Путята.
  : 0 !
 • майтап Уили 2.5 майтап Уили преди 3 седмици Профил на трол?
  до 2.4...това не е изневяра...това е смяна на виртуалната реалност-т.е.филма...!
  : 1 !
 • дебилизЪма е вреден!!! 1 дебилизЪма е вреден!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Джендър...шибни му един шут в гъза и го пусни да рупа пишки на Гей парада!!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Дебилчо_1, с тебе така ли постъпват по-яките джендъри? Страдалец!
  : 10 !
 • тема с продължение-обещание на 1.2 тема с продължение-обещание на "архитекчето" преди 3 седмици Профил на трол?
  Розови вибратори ще има за всички от сърце...
  : 7 !
 • ГЕЙ-супермен броди в редиците на партия 1.3 ГЕЙ-супермен броди в редиците на партия "Да Загробим България". преди 3 седмици Профил на трол?
  Чакат инструкции от БХК. Оказа се,че казуса е сложен. Спорят каква е РЕЗБАТА му...лява или дясна...!
  : 8 !
Последно в Актуално