Арман Бабикян: Който и да е от ГЕРБ на мястото на премиера, ще му е пионка

8252
Арман Бабикян: Който и да е от ГЕРБ на мястото на премиера, ще му е пионка

"Ще продължаваме упорито да настояваме властта да си тръгне максимално бързо, за да останем по-малко бедни и ограбени". Това заяви Арман Бабикян в интервю по БНТ.

Запитан дали има притеснение в лагерите на протестиращите, особено след случилото се миналата седмица, той каза, че именно заради атаката на полицията, има недоверие. Атаката по палатковите лагери, която беше разпоредена е нещо, което не се е случвало от 30 години в България - нито при Луканов, нито при Виденов, отбеляза той. "Аз лично си го обяснявам с глупост, обаче хората не си го обясняват с това, а с нежелание да бъде сдадена властта и стискане на кокала до последно. Така си го обясняват хората. Лично аз с глупост си го обяснявам", добави Бабикян.

Протестите: Ден 30 - Блокадите - вдигнати, палатките - на тротоара (ОБНОВЕНА)

За 30 пореден ден протестиращи се събраха в така наречения Триъгълник на властта в центъра на София. Протестите срещу правителството и ...

Той е категоричен, че протестиращите няма да отстъпят. "Няма вменяем човек, включително сред почитателите на ГЕРБ, който да смята, че втори, трети или 33-ти човек от ГЕРБ, сложен на мястото на министър-председателя Борисов ще бъде нещо друго, освен пионка на Борисов. Няма такъв нито сред почитателите му, нито серд опоненстите му", подчерта Бабикян. Той е категоричен, че е илюзия да се смята, че някой поставен на мястото на Борисов ще води  смела и дистанцирана политика от сегашния режим.

Според Бабикян гаранцията за промяната е пробуденото гражданско общество. "Когато става дума за базови ценности в България свързани с демокрацията, справедливостта, законносттаа, няма значение на кой край на политическото ветрило си почитател", подчерта той.

Протестът е изцяло граждански, запазва гражданския си характер и хората затова са на улицата, изтъкна още Бабикян. "фундаментите на държавата са изкъртени. Тук се лъже и се краде безогледно и се управлява по начин, по който се е управлявало преди 30 години", посочи той, сравнявайки управляващите с БКП.

"Тези хора ще настояват за своите искания и които и да е политици, които искат да срещнат доверието им, ще трябва да предложат промени, които са искани днес на улиците и площадите в България и цяла Западна Европа. Ако те не отидат при дневния ред на гражданите, толкова по-зле за тези политици", коментира Бабикян.

Армян Бабикян е пуснат от 1 РУП в София

Арман Бабикян бе освободен преди минути от Първо районно в София. Бил му е иззет телефона, но по-късно върнат. "Задържани сме заради б...

"Преди бяхме пияници, маргинали, асоциални елементи", разказа Бабикян, цитирайки "Работническо дело" и направи паралел с настоящето: "Това се случва и в момента – лумпени, тулупи и всякакви такива отпадъци..“ и заключи: "Само в периметъра на обзора ми има тротоарен потенциал, който многократно надхвърля Министерски съвет".

"Граждани срещу граждани е желанието на властта", категоричен е Бабикян. "Няма граждани срещу граждани. Тези които са там са по-активните или тези, които физически могат да са там. Тази власт е концентрация на идиоти, която се опитва да спре хората да изразят гражданските си права", коментира още той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика