Асен Василев: Хората ни подкрепят да продължим промяната, която започна преди 4 месеца

8573
Асен Василев: Хората ни подкрепят да продължим промяната, която започна преди 4 месеца
Снимка: БГНЕС

Изненадани сме от изключително голямата подкрепа на хората. Много е приятно да разговаряме с тях, да чуем какви са проблемите им и да получим окуражителни думи за това да продължим започнатото преди 4 месеца с волята да го правим през следващите 4 години. Това заяви в пряко включване от Пловдив за "Още от деня" по БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Василев е в града под тепетата, където се събират подписи за новата коалиция. Той изтъкна, че максимум до две седмици "Продължаваме промяната" ще представи предизборната си програма. Основните точки от нея са ясни, като първа от тях е да не се пипат данъците, но те да бъдат събирани.

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев се регистрира в ЦИК

Политическата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев се регистрира в Централната избирателна комисия за пред...

"Второто нещо, което е много важно е да се спрат всички течове. Двете неща в комбинация биха дали достатъчно ресурс, за да можем да започнем да оправяме системите на образованието и здравеопазването", отбеляза той. Целта е в следващите години да бъде постигнато съвременно образование, в което да нямаме нужда от частни уроци и частни учители. "За здравеопазването - имаме ресурси и добре подготвени кадри, за да лекуваме българите в България. Натрупаните неравенства сред медиците не са нормални. Системата не функционира в полза на пациента, а в полза на някои интереси, които са я завладели", заяви Василев.

Лидерът на "Продължаваме промяната" изрази надежда следващата седмица да започнат разговорите с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме" и в зависимост от това как протекат те, може да бъде подписан документ за това как да си съдействат в парламента.

Асен Василев и Кирил Петков заявяват категоричната си подкрепа за президента Румен Радев. В този смисъл те ще призоват избирателите, които подкрепят "Продължаваме промяната", да гласуват и за Радев, като избирателите на "Демократична България" са свободни да направят техния избор. "Ние сме заявили, че подкрепяме Румен Радев и призоваваме нашите гласоподаватели да застанат зад него. Избирателите на ДБ могат да направят техния избор. Не виждам как това ще повлияе върху начина, по който България трябва да се управлява през следващите 4 години", добави Василев.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви готовност за разговори с всички партии, които имат конструктивни идеи и желание в страната да няма корупция и парите да се използват ефективно и ефикасно и готовност за съвместни действия.

Как по-точно Кирил Петков се оказа популист?

С формацията на Кирил Петков и Асен Василев се случи нещо особено: бе разделена от две фази.   Първата: В началото служебния...

Асен Василев коментира проблема, който произтича от поскъпването на природния газ и тока и защо в актуализацията на бюджета не са предвидени буфери за справяне с това, като заяви, че няма как правителството да субсидира цената на електроенергията според европейското законодателство. "Има предвидени буфери за социална помощ, в помощта за бизнеси, свързани с ковид кризата. Цената на електроенергията и газа, която виждаме, се дължи на няколко проблема, които започнахме да решаваме като правителство и предстои да бъдат решени, надявам се, в най-скоро време", посочи той. Той беше категоричен, че решенията в енергетиката отнемат повече от един месец.

"Построихме "Турски поток" за 3 милиарда, но не сме построили газовата връзка с Гърция, за да имаме азерски газ, който е двойно по-евтин от този на "Газпром", допълни Асен Василев. Вкарахме нашата енергийна система в перфектна буря, добави още той. В енергетиката решенията отнемат от 6 до 9 месеца. Това, което може да се направи в момента и би подействало според него, е да получим 1 милиард куб. метра от друга точка в Гърция азерски газ и тогава няма да има шоково увеличение на цената на парното. БЕХ и "Булгаргаз" работят с променлив успех по този въпрос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика