B-92: Цветан Василев се предаде в Белград

32308
B-92: Цветан Василев се предаде в Белград
Снимка: БГНЕС

Цветан Василев се е предадал доброволно на полицията в Белград. Това се е случило около 12.00 ч. (българско време), когато банкерът се появил, придружен от своя адвокат, съобщи B-92.

Василев и в момента се намира в полицейското управление в Нови Белград, информира БНР. Днес по-късно се очаква банкерът да бъде предаден на съдия, който ще му определи задържане във връзка със заповедта за арест, която е издадена от Интерпол по искане на България. Искането е получено от Сърбия на 15 септември, уточнява електронното издание на сръбския вестник "Блиц".

Цветан Василев действа с Оманския фонд за КТБ

"Спасителите" на Корпоративна търговска банка (КТБ), които са представяни от консултантите от ЕПИК (EPIC), всъщност са водени от досега...

За момента от българското министерство на вътрешните работи (МВР) не могат да кажат нищо по въпроса. Това става ясно от запитване на Actualno.com към пресцентъра на вътрешното министерство. От там ни препратиха за повече информация към сръбското вътрешно министерство на вътрешните работи, тъй като "то е осъществило ареста".

От прокуратурата заявиха също, че на този етап не могат да потвърдят новината за ареста. В допълнение на запитването на Actualno.com беше обяснено, че когато има потвърждение, то ще бъде публикувано на сайта на институцията.

Припомняме ви, че на 12 септември Софийският градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу 72-часовия му арест, който обаче и в момента не е осъществен от българските власти.

Няколко дни по-рано адвокатът на банкера Константин Симеонов заяви публично, че клиентът му не се крие и работи за оздравяването на Корпоративна търговска банка (КТБ) от Сърбия. Юристът поиска от прокуратурата да отмени постановлението за арест на банкера, за да може той спокойно да се завърне в страната. Съдът обаче определи жалбата като недопустима.

Слуховете, че Цветан Василев се намира в Белград, бяха потвърдени в сръбската преса на 10 септември. Медиите съобщиха, че мажоритарният собственик на КТБ се намира в Сърбия. Банкерът, който е в списъка на Интерпол за издирване, преди десет дни е бил в град Парачин, в Сръбската фабрика за стъкло, чийто собственик е той.

Белградският вестник "Блиц" цитира работници в сръбската фабрика на банкера, които твърдят, че са били изненадани, когато Цветан Василев, или Газдата, както го наричат неговите подчинени, се появил в фабриката, след като са чули, че още през юни той е избягал от България в Австрия.

Заповедта за арест на Цветан Василев остава

Софийският градски съд отказа да разгледа жалбата на адвокатите на Цветан Василев срещу искането на прокуратурата банкерът да бъде задъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com