Бабикян към Борисов за парламента: Като чуете "Мутри, вън", не се плашете - влезте (ВИДЕО)

12170
Бабикян към Борисов за парламента: Като чуете "Мутри, вън", не се плашете - влезте (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Г-н Борисов, днес дадохте прекрасен почивен ден на българите. Разбрахме колко сте накърнен. Разбрахме също, че не искате да спазвате закона и да дойдете в Народното събрание, а предпочитате да извикате журналисти при себе си." С тези думи се обърна чрез видео послание Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" към министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Той заплаши, че ще "препоръча" на българските граждани от утре да започнат да свикват домашни съвещания за това, дали да си плащат целия размер на данъците, ако премиерът не се съобразява със законовите норми.

"И ако хората преценят, че ако тези пари биха отишли за кражби в други подопечни Ваши предприятия да не плащат половината от данъците и да не изпълнят закона. Като Ви спрат от КАТ и прецените, че сте нарушили правилата и сте шофирали с 10 километра повече над разрешеното, например, ще препоръчаме да не си давате документите на контролния орган", посочи за пример Бабикян. Той допълни иронично, отново обръщайки се към Борисов: "Ако се чувствате уплашен от това, че пристъпвайки в Народното събрание, ще бъде разтерзаван, разпитван или нещо лошо ще Ви се случи, не се притеснявайте, аз и приятелите ми от парламентарната група ще Ви пазим. Нищо, че сте в оставка, когато Ви е удобно и не сте в оставка, когато пак Ви е удобно. Ако случайно НСО са Ви напуснали ние ще Ви пазим с телата си, за да влезете в Народното събрание безпрепятствено, непокътнат и щастлив. Само се изправете пред народа и неговите избраници", призова Арман Бабикян.

Бабикян към Ангелов: Ще направя изложба със снимки на починалите от COVID-19, да видим как се справихте

Остро иронично реагира едно от най-популярните лица на "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян на критиките на здравния министър в остав...

Във видеото се включи и Мая Манолова. Според нея, това, което "толкова много обижда българския премиер е конституционното право на народното събрание да го извика в парламента и да го изслуша". По думите й, няма такъв премиер, който по такъв начин да е унижавал народното събрание и председателя му, както "го правеше Борисов по време на 44-тия парламент".

Тя също призова министър-председателя в оставка да излезе пред народните представители и публично да обясни какво е състоянието на държавната хазна, на здравната и на икономическата криза и каква е подготовката на българското правителство за внасяне на плана за възстановяване и устойчивост в европейските институции. "За нас е важно в този план да няма само тръби, бетон, стиропор и това, от което ГЕРБ се е научила да краде, а да има средства за иновации, транспорт, туризъм, за това, фирмите да станат модерни, цифровизация, подкрепа за малкия бизнес и българските домакинства. Този план е важен и ние очакваме, че Вие ще се явите в сряда, за да докладвате каква е готовността по този план", заяви Манолова.

"Като чуете "Мутри, вън!" не се плашете. Влезте. При нас тези неща се доказват в съда. Не произнасяме присъди от Народното събрание", добави в заключение към думите на Мая Манолова, Арман Бабикян.

Арман Бабикян: Имаме сериозно сходство с идеите на Слави Трифонов

"С "Има такъв народ" (ИТН) просто си разговаряме. Налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите. Това заяви ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика