Бабикян отчете какво е постигнал протестът дотук и отправи послание (ВИДЕО)

4739
Бабикян отчете какво е постигнал протестът дотук и отправи послание (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Протестът срина рейтинга на управляващата партия и коалиция и изхвърли зад Околовръстното шосе министър-председателя, който не смее да влезе на работното си място."

Това заяви в интервю за БГНЕС пиар експертът Арман Бабикян от “Отровното трио”. Бабикян коментира успехите на демонстрациите, които продължават вече над 70 дни.

Протестите: Ден 73 - Управляващите се страхуват от хората!

Стотици хора се събраха на поредния ден на национално недоволство в София тази вечер. В ден 73-ти от антиправителствени протести у нас ...

"Огромно остава общественото недоволство срещу управляващите, като граждани излизат освен по улиците на българските градове, така и по площадите в чужбина. Заради нестихващия гняв много международни медии обърнаха погледите си към най-корумпираната и бедна държава в Европейския съюз, а институциите в Брюксел започнаха да задават въпроси.

“Протестът дотук постигна доста неща, за които ние рядко си даваме сметка в нашето всекидневие. Протестът постигна много министерски оставки. Не знам дали хората си спомнят, че имахме министър на финансите Владислав Горанов, че имахме министър Данаил Кирилов и още три-четири такива имена.

Протестът постигна десетки публикации на много световни медии, които бяха забравили името на страната ни, а сега, за зла участ, си го припомниха отново заради антикорупционните вълнения по българските пощади и по площадите на европейските градове“, коментира Бабикян.

Борисов: По география политиците не са учили много (ВИДЕО)

Българският премиер Бойко Борисов обеща да направи път между селата Мечо корито и Грашево, община Велинград. 2-те населени места с...

Бабикян бе категоричен - демонстрациите срещу управляващите са “отпушили тапата на страха”, а българските граждани са си дали сметка, че съдбата им е в собствените им ръце.

“Протестът ги хвърли в страх и ужас до степен, до която да окървавят площада на 2 септември, да изхвърлят майки от Народното събрание. Не мога да изброя всичко, но народното недоволство постигна много и тези резултати са много дълбоки. На практика Борисов никога повече няма да бъде министър-председател на България, това е ясно. Въпросът вече не е дали, а кога“, смята Бабикян.

Той коментира и вчерашната премиерска визита във Велинградско, където обаче бе посрещнат от протести.

“Беше интересно, че той отиде в района на Делян Пеевски и реши да обяснява, че двете единствени партии, които имали вземане-даване или пък си противостояли, били ДПС и ГЕРБ. Ние отдавна твърдим, че на власт в България са съдружници, а не коалиционни партньори. От днешния му отговор, в който се опита да се измъкне от национално известната истина, че той се страхува именно от досегашните му партньори и те не са му приятни.

Гледа да се отлепи от неговите съдружници, с които той така щастливо управляваше и обираше българския народ през корупционни схеми. Изглежда това вече не му е приятно, не му е симпатично и е решил да декларира в едно село радостното събитие, че има 3 километра път. Построен с нашите пари“, посочи Бабикян.

Бавната ерозия на ГЕРБ

ГЕРБ бавно ерозира - по проучване на "Галъп". Но и видно с просто око.  Третият кабинет на Борисов вероятно ще е последният негов...

Той призова протестиращите да се включат в третото по ред Велико народно въстание, което ще се проведе утре. 22 септември не е случайно подбрана дата. Тогава България празнува Денят на независимостта.

“Днес сме изправени пред един дълг. Този дълг, поне за мен, гласи, че не просто е ден за празнуване, а ден, в който трябва да защитим независимостта си. България е затисната в схватката на мафията и мутрите и ние отново трябва да извоюваме тази независимост, за да бъде България страна на свободни граждани“, заяви Бабикян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика