Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура

3078
Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура
Снимка: БГНЕС

Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Бих казал, би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори, не са омърсени от вътре, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази мръсотия г-н Рашидов не я вижда.

Това заяви Арман Бабикян от протестната трибуна в 110–ия ден на антиправителствен протест в София, предаде БГНЕС.

Бабикян: Вредно е хората да намразват думата партия

Вредно е хората да намразват думата партия, а това продължава десетки години. Това заяви в предаването "Панорама" на БНТ Арман Бабикян ...

Повод за думите на Арман Бабикян стана интервюто на бившия министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по култура пред една от националните медии тази сутрин, в което той каза, че хвърлящите яйца протестиращи трябва да бъдат глобявани.

Бабикян добави, че Рашидов не говори като творец, а като партиен секретар на ГЕРБ и позицията му е жалка. Той даде за пример над хилядата представители на творческата гилдия, които застанаха с имената си зад протеста и неговите цели.

От трибуната на протеста Арман Бабикян отправи молба към следващия партиен секретар на ГЕРБ, който се появи в телевизионен ефир, да не измерва свободата, демокрацията и законността в километри асфалт.

Тази вечер протестиращите отбелязват 110-я ден на своето недоволство отново на площада. Навръх Димитровден сред протестиращите има и празнуващ, който е донесъл почерпка.

Бабикян обвини Борисов, че ритал топка, докато в ЕП дебатират корупцията в България (ВИДЕО)

Целта на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите евродепутати, което той успя да направи. Посещението на Европейския парламен...

От ден първи на гражданското недоволство, исканията на хората остават непроменени, а именно: оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, електронно, дистанционно и машинно гласуване и незабавни честни предсрочни избори.

По-рано през деня от "Отровното трио" съобщиха, че заедно с отзовалите се на тяхната покана представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ”, ще създадат обща мрежа от доброволци, които ще бъдат наблюдатели на изборния процес.

След като участниците в срещата са се обединили, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина, те са дали съгласие и за: бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция; съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра; създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика