Биков не видя опит на ГЕРБ да заглуши Илчовски, не направи разлика между подкрепа за конкретна фирма и за цял сектор

8266
Биков не видя опит на ГЕРБ да заглуши Илчовски, не направи разлика между подкрепа за конкретна фирма и за цял сектор
Снимка: Actualno.com

Дали си дава сметка, че депутатите и членове на ГЕРБ с поведението си в Комисията по ревизията легитимираха това, което каза Светослав Илчовски – на този въпрос на „Неделя 150” на БНР отговорът на депутата от ГЕРБ Тома Биков беше, че Биков лично искал да се спазва процедурата. Поради това, че г-жа Манолова (Мая Манолова, председател на комисията) не можа да осъзнае важността на процедурите, комисията се превърна в селски мегдан, заяви Тома Биков, който се оплака, че документи от Илчовски не са дадени лично на него и на никой депутат от ГЕРБ.

Попитан защо нахълта част от парламентарна група на ГЕРБ на заседанието на комисията в петък (7 май), отговорът беше, че там били и немалки части от групите на БСП, на "Има такъв народ", на "Изправи се! Мутри вън", депутати от "Демократична България". Защо ви прави впечатление само нашата група – просто нашата група е по-голяма от другите, не съм видял някакво саботиране, добави Биков. Той посочи, че Иво Мирчев и Антоанета Цонева са задавали въпроси, а не са членове на комисията, имало и журналисти, които задавали въпроси. Става въпрос за Илиана Беновска от радио К2, известна с благоразположената си позиция към Бойко Борисов, Ива Николова от агенция ПИК, която е репутация на кафява медия, както и Димитър Стоянов и Николай Марченко от сайта за разследваща журналистика "Биволъ".

Митов брани ГЕРБ - за корупцията и Илчовски, критикува Слави Трифонов

Какво значи корупция на ГЕРБ? От началото на Прехода имало ли е управление, което да не си е тръгвало с обвинения за корупция? За мен т...

"Изумен съм, че хора, които трудно връзват 3-4 изречения, имат такъв бизнес – 300 млн. лева", продължи Тома Биков по адрес на Илчовски. Вие бяхте на власт 10 години, можехте да направите нещо по въпроса, отвърна водещият Явор Стаматов.

Биков отрече, че от ГЕРБ са докарали Иван Ангелов (създателят на фирма "Градус"). Но попитан как му се струва, че Борисов се обаждал на чужди държави да се застъпва за бизнеса на Ангелов, че можел да си поръча по-скъпи от 5000 лева компаньонки. Нямам намерение да влизам в някакъв детайл, отвърна Биков – през 1894 година имало комисия, разследвала дали Стефан Стамболов обезчестил 100 девици, според Биков. Не зная Борисов дали е съдействал пред чужда държава – по принцип е добре българската държава да помага на българския бизнес, където и да се намира по света, заключи депутатът от ГЕРБ. Според него било "извод", че Ангелов казал, че премиерът можел да си поръча по-скъпа компаньонка от 5000 лева.

"Не им достигат изразните средства и на двамата свидетели", обобщи Биков. "Не съм убеден, че ако кажат нещо, то има връзка с това, което мислят", добави той. Според него, Борисов има всички основания да заведе съдебни дела.

Същевременно депутатът от ГЕРБ смята и, че "прокуратурата със сигурност трябва да вземе отношение по показанията, там има и самопризнания на свидетели". Биков изказа предположение, че комисията, оглавявана от Мая Манолова, няма да излезе накрая с доклад с изводи.

Христо Гаджев, ГЕРБ: Илчовски предостави документи само на Мая Манолова, която ги скри

"Искаме да се спазват ясни правила, по които ще се проведе изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски пред членовете на Комисията по...

Полина Паунова: Казаното от собственика на "Градус" в защита на Борисов съдържа големите проблеми

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика