Бойко Борисов: Листата на БСП е шпионин - Държавна сигурност

8780
Бойко Борисов: Листата на БСП е шпионин - Държавна сигурност
Снимка: Getty images/Guliver

Нашите опоненти искат да ни вкарват само в компроматна игра. БСП имат само един човек в листата, който може би разбира нещо от европейска работа. Г-жа Златева. Оттам-нататък е шпионин - държавна сигурност, шпионин - държавна сигурност. Това каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, който пристигна в НДК, където партията му представи политическата си платформа за предстоящите европейски избори на 26 май, предаде БГНЕС. Припомняме, че ГЕРБ ще се яви заедно със СДС на вота за евродепутати.

В същото време на „Позитано” 20 се проведе национален съвет на БСП, който утвърди листата за евровота. Стана ясно, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев отпада от надпреварата.

ГЕРБ регистрираха първи листата си с кандидати за евровота в ЦИК

ГЕРБ са регистрирали първи листата си с кандидати за евровота в ЦИК. Това съобщи на официалната си страница във Facebook заместник-пред...

Тези избори стават важни не заради властта или колко хора ще вкараме в Европейския парламент, а защото действително много троянски коне ще влязат в ЕП, смята Борисов. Той отново се върна на листата за евровота на левицата като каза, че е бил сигурен, че началникът на кабинета на президента Иво Христов ще бъде в листата. „Защото ги видях как се гледат онзи ден с Нинова и как беше направен КСНС”, заяви Борисов.

„БСП ще започват и свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние нашите уроци си ги научихме, шамарите си ги изядохме”, коментира Бойко Борисов. Нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна война, посочи още премиерът.

"Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, отбрана. Благодаря на всички структури в страната, включително и на СДС, които правят всичко възможно, за да се подготвим максимално добре на предстоящите европейски избори. Днес ние ще представим както резултатите, които имаме от управлението и които изцяло се покриват с приоритетите на Европа и нашите ангажименти с евродепутатите ни. Когато принадлежим към едно политическо семейство в Европа ние трябва да приемаме съотносими политики", заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. "Искаме да покажем европейското лице на България", добави той.

"Нямам съмнения, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически дебат не е правилен. На този прекрасен отбор, на тази прекрасна платформа желая успех”, каза и председателят на СДС Румен Христов.

Валери Симеонов: Време е за оставка на Борисов, връщаме се към болшевизма

„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка, неизбежно, възниква въп...

„Кохезионна политика – това е политиката, която е най-близко до гражданите и която решава техните проблеми. Искаме тази политика да бъде по-близо до гражданите – да работим за по-добра свързаност, да бъде по-социална, да има по-добър достъп до здравеоопазване, да бъде по-зелена, по-екологична”, заяви Лиляна Павлова. По думите ѝ от присъединяването ни към ЕС, въздействието на кохезионната политика върху БВП е 11%. „До 2023 г. очакваме още увеличение благодарение на тези еврофондове. Водещата роля на тази кохезионна политика е тя да се запази. Именно тя трябва да бъде близка до хората”, каза тя. „Трябва да имаме синергия между различните европейски фондове и по-лесен достъп до тях. Благодарение на тях в годините назад променихме облика на градовете. Трябва да започнем да работим за това”, посочи още Павлова.

Припомняме, че преди седмица партията избра за слоган на евровота – „Европа ни чува“. От ГЕРБ залагат и на най-малко 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика