Бойко Борисов: МВР никога не е било по-добре окомплектовано

6376
Бойко Борисов: МВР никога не е било по-добре окомплектовано
Снимка: БГНЕС

МВР никога не са били по-добре окомплектовани. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в дирекция „Жандармерия“ по време на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР, предаде агенция „Фокус“. „346 са автомобилите за 9 млн. лева“, съобщи министър-председателят.

„Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов. „Взимаме бензинови автомобили, защото, виждате, рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът.

Борисов: В България е завод до завод, както преди 1945 г.

В политиката популизмът стигна до там, че всички се надпреварват непрекъснато да говорят за безплатни неща. Това каза министър-председа...

„Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна Борисов. По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето. „Купуваме техника, за да могат полицаите ни да си изпълняват функциите, не само те, а и жандармерията. В най-отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви премиерът. „Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, подчерта Бойко Борисов.

Предотвратеният терористичен акт в Пловдив

Бяха разпространени видео материали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят - те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово, коментира Борисов случая с радикализираното момче в Пловдив.

„Кой е човекът, кое е семейството му - всеки може да се сдобие с тази информация, като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета“, коментира Борисов. „Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им“, заяви премиерът. В отговор на въпрос било ли е грешка, че е оповестен случаят, Бойко Борисов изтъкна: „Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда. Хайде да си мерите приказките“. „Не трябва да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним“, посочи Борисов.

МВР купува средства за криптографска защита на глас за 8 млн. лв.

За сумата от 8 млн. лв. с ДДС Вътрешното ни министерство купува средства за криптографска защита на глас, става ясно от обявление на ве...

Попитан, докъде е стигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, министър- председателят съобщи: „Подготвяме се да направим един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно“. „Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим“, обяви Бойко Борисов. „В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите. Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един, дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, но от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името“, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com