Бойко Борисов: Народът да си понесе последиците от избора

46133
Бойко Борисов: Народът да си понесе последиците от избора

Всички държавни мъже, всички хора от ЕНП, които са основните фактори в Европа, дойдоха да се поклонят пред Вилфрид Мартенс. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след траурната церемония по повод кончината на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс, предаде „Фокус” .

„Вие видяхте как го изпрати Европа. И на фона на това поведението на „Атака” в българския парламент по време на едноминутното мълчание, може да видите разликата. Но за съжаление Станишев и Доган си избраха такава коалиция”, коментира Борисов.

Борисов: В страната цари тотален хаос

В момента в страната цари тотален хаос и затова искаме предсрочни избори и оставка на управляващите. Това написа в личния си профил във...

На въпрос кой ще е кандидатурата за нов председател на ЕНП, Борисов заяви: „Не е добро възпитание да се говори предварително. Аз имам добри колеги. Едни повече ги познаваме, други по-малко. Други са много добри наши приятели – от Германия, от Франция”.

В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. По повод ситуацията в България Борисов каза, че всичко, което се случва в страната, се вижда в Европа. „Аз разговарях и с Меркел, и с Барозу. Етническа партия, с националистическа, с бивша комунистическа да управлява - това няма никаква легитимност. Но това си е избрал народът и трябва да си понесе последиците от това. На следващи избори съм сигурен, че няма да ги подредят по този начин. Сигурен съм.”.

На въпрос дали е изгорил всички мостове с ДПС Борисов заяви: „За съжаление те се държат така в парламента, сякаш най-големите им врагове са ГЕРБ, а не „Атака”. Това е видно”. „В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. След като поголовно сменят хора, харчат пари, намаляват приходите и въвеждат държавата в режим, след това да няма оправяне”, каза още Борисов.

Милиарди трябва да отидат в посока Сирия, Ливан, за да задържат тези хора там и да не идват към България. „За бежанците и за нелегалните имигранти – сега разговарях с много от европейските лидери. Трябва много от парите, които отпуска Европа, милиарди трябва да отидат в посока Сирия, Ливан, за да ги задържат тези хора там и те да не идват към България. Да, разходи са, но на фона на това, което би могло да се случи впоследствие, са нищо за Европейския съюз”, коментира Борисов. „Г-н Йовчев казва – „От 1 януари ще има 11 000. А от 5-ти януари колко ще са? А на 5-ти юни? А на 1-ти август? С тези темпове, с които върви войната, може за година, година и половина да станат 50 000 – 60 000. Това е един среден български град. Ясно е, Орешарски е неопитен човек. Той никога не е бил експерт. Но поне там да питат служителите на МВР, има хора грамотни, могат да им дадат съвет”, каза още Борисов.

Биволъ: БСП крие дали Борисов е извършил престъпление по случая Мишо Бирата

Сегашното ръководство на Агенция „Митници” не разрешава достъп до констативния протокол и докладната записка на мобилната м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика