Бойко Борисов представи кандидатите за министри на ГЕРБ и сравни партията с Роналдо и Меси (ВИДЕО)

19970
Бойко Борисов представи кандидатите за министри на ГЕРБ и сравни партията с Роналдо и Меси (ВИДЕО)
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов събра министрите от неговия кабинет в болницата, където беше опериран снощи. Той представи пред тях състава на кабинет, който предлагат от коалицията ГЕРБ-СДС.

Според него като първа политическа сила е трябвало председателят на НС да бъде излъчена от ГЕРБ. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

"Най-важната длъжност след премиера е външния министър, Реформаторският блок го представи като най-евроатлантическия човек. Затова го номинирах него. Знам колко е важно това за държавата – стабилно правителство. Има огромно управляващо мнозинство – толкова не е имало отдавна

За вицепремиер и министър на отбраната е предложен Румен Христов. Борисов е предложил на Красимир Каракачанов да продължи да заема поста, но лидерът на ВМРО е отклонил поканата, оповести премиерът в оставка.

"Това ми е пета операция. Три на левия крак, две на десния. Вече знам процедурата и съм претръпнал. Политическият живот си тече и Интернет дава възможност на всеки политик и депутат да мисли и да интерпретира.

Министрите и старите депутати не можем да отречем успехите през тези четири години. Ако някой си мисли, че е било лесно с Реформаторския блок да направим правителство. С „Патриотичния фронт“ също не беше лесно, с диаметрално противоположен ансамбъл – с НФСБ и Атака. Само Каракачанов остана да работи до края.

Марешки също ни е давал подкрепа, ДПС също, особено за подкрепата за F-16. Винаги съм им благодарил на подкрепата публично. Българският избирател ни е поставил на първото място. Искат да съм премиер аз. В тази ситуация, спокойствието и средата за работа, без дразнител. В политиката сме като Роналдо и Меси, сравни Бойко Борисов ГЕРБ.

За министър на културата предложението е Калин Вельов."Останали са ти приятели сигурно в Холандия и може да им се обадиш. А и явно времето е такова, че ще се надсвирваме и надпяваме. Длъжни сме да оценим и това, че работи добре като депутат.

Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не се харесват и защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов.

Делян Добрев е предложението за министър на енергетиката.

"Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство особено за втората партия това означава страх и безотговорност, ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и трябва да отиде в парламента, не аз.

"Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви - Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия, видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така, че има какво да покажем.

А иначе искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната", припомни премиерът по повод Христо Иванов и ДеБъ.

За министър на регионалното развитие - Александър Иванов. Младо лице на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Не че работиха Петя Аврамова и Николай Нанков зле, но хората искат нови хора. Това е нашата стратегия като партия.

Политилог: ГЕРБ е в режима "Моля, другарко, те искат да ме бият"

Влизаме в един безкраен финал на модела, в който никой не иска да поеме отговорността за началото на новия политически процес. Това ком...

Десислава Танева също запазва поста си на министър на земеделието и храните. Проф. Костадин Ангелов и Красимир Вълчев също запазват сегашните си позиции в предложения от ГЕРБ/СДС кабинет.

Другите министри в оставка, които Борисов предлага да запазят постовете си са Деница Сачева, Десислава Ахладова, Красен Кралев и Росен Желязков.

Жечо Станков е предложението за министър на икономиката, а Ивелина Василева за министър на околната среда и водите

Според Борисов опозицията в парламента, ако желае, да приеме или отхвърли представения от ГЕРБ План за възстановяване и устойчивост.

Премиерът в оставка предлага Томислав Дончев да отговаря за еврофондовете.

Според Сачева Народното събрание се опитва да унижава Борисов

Отиваме с нагласа да изпълним това, което са ни възложили над 800 000 избиратели. Отиваме с ясен кабинет, но осъзнаваме, че срещу нас и...

"Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите!", коментира още той по повод новите партии в парламента.

Знаете ли как се работеше с Краси и Дончев на една маса? Внася за ромската интеграция и казармата и Дончев казва, че ако това се внесе, не може да се обади в Европа. А Краси казва - аз ще си го внеса, вие ако искате.

За шума Валери каза - или с пасивите и позитивите. Не е било лесно.

Темата за можоритарния вот дори няма да се повдигне вече, а беше обещана и ние я внесохме. Сега ще чуем какви ли не нови предложения. Страхът ще е на този, който не поема отговорност и не състави кабинет.

"С Главчев спирате да се катерите по върховете и им показвайте какво можем и как го правим", обърна се той към Вельов. "Опитайте се с разум там, където не сте скъсали връзки, дори и да не се съгласят да ни подкрепят, то е важно да се говори, защото когато им трябва мнозинство, ние ще отговорим. Защото не е срамно да говориш с първата политическа сила, която народът е избрал. Изговорете каквото можете и ще излезем в четвъртък да кажем какво сме направили и дали имаме подкрепа", посочи Борисов.

Другите партии, ако бяха се събличали по физическо, щяха да сложат председател на НС от ГЕРБ

"Другите партии, ако бяха се събличали по физическо, щяха да сложат председател на Народното събрание от най-голямата парламентарна гру...

Атанасова отчете пред лидера на ГЕРБ, че след вкарването на мажоритарния вот, партията няма отговор, освен пост във Фейсбук на Трифонов.

"Ние последователно два пъти внасяхме мажоритарния вот от референдума, тогава нямахме гласове, а сега имаме 126 общо с ИТН. Ако искат, може да бъде прието", посочи Атанасова, която е шеф на ПГ на ГЕРБ.

"Те ще ни говорят за електронно гласуване и по пощата, а Рюте ми се обади и каза да не се лъжем, защото са го направили в Холандия и после са го забранили. Знаем ги руските хакери колко са добри и какво може да се случи.

Гласуване на пощата, кой ще го контролира? Като дойде един плик с писмо - как ще го броиш, помните ли провала в САЩ по пощите? Как ще се удостовери кой кой е? Аз като отида да гласувам ми гледат личната карта, сравняват в два списъка", каза Борисов и по повод руските хакери припомни колко е твърда страната ни при гонене на шпионите. Борисов похвали службите за доброто им сътрудничество с Чехия по шпионските скандали.

"Едва удържам хората да не дойдат пред парламента, като гледат как се държат с депутатите ни", предупреди Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика