Борисов: Асфалтът не се яде, но създава инвестиции и работа

5616
Борисов: Асфалтът не се яде, но създава инвестиции и работа
Снимка: БГНЕС

„Тръгнахме да правим път през Божурище, но той няма да свърши никаква работа. Няколко огромни инвеститори искат да влязат тук, но не мога да си го позволя, защото трафикът ще се блокира. Затова ще се направи околовръстен път от бул. „Царица Йоана", който да минава оттук и да свързва магистралата със Сърбия. Това струва над 50 млн. лв. Проектът го имаме вече. На министрите съм дал в най-кратки срокове да започнат процедурата, трябва да се отчуждават и земи”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на дистрибуционен център на мебелна компания в Божурище, който ще отговаря за целия Балкански полуостров.

„Заради бавните отчуждителни процедури искахме да променим закона, който беше спрян от Радев. Ние не сме го правили, за да правим на инат на някого, точно обратното - на нас ни правеха. Строим, а съдът, ако има недоволни от оценените имоти, оценява и ние даваме пари, но през това време строим. Това е чист прагматизъм, но обещавам да направя всичко възможно да ускорим максимално процедурите и в следващите дни да осигурим и парите, за да има смисъл нашето идване тук и благодарностите към нас да не са напразни. Поемаме този ангажимент", добави още Борисов.

Трябва да стана на сто години за да свърша това, което сте свършили вие

"Трябва да стана на сто години за да свърша това, което сте свършили вие".  Така се обърна към премиера Борисов министър-председат...

Той припомни, че на откриването на завода на друга компания в Костинброд преди около 10 дни също са обещали да отпуснат пари за нов път. „Асфалтът дали се яде или не, той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места", допълни премиерът.

Той разказа, че когато са правели индустриалната зона, не е имало никакви инвеститори, но изведнъж те станали толкова много, че се е наложило и да ги спират.

По-рано през деня в Министерския съвет премиерът се срещна с колегата си от Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

„С Йоханна сме приятели от много години, била е на нашата граница. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, изтъкна Борисов.

Борисов: България е държавата с нула миграция (ВИДЕО)

България е държавата, която има нула миграция. В България има много австрийски инвеститори, огромен оборот, голямо приятелство със Себа...

Той акцентира върху интереса на страната ни от увеличаване на инвестициите от Долна Австрия, особено в проекти с висока производствена и високотехнологична стойност. Според българския министър-председател конкретни резултати може да даде сътрудничеството в областта на цифровизацията на икономиката, внедряването на иновации и информационните технологии.

Друга сфера с потенциал за взаимодействие е производството на резервни части и компоненти за водещи световни производители на автомобили и предприятия в сферата на услугите със значителна добавена стойност. Борисов посочи също предимствата на индустриалните зони и технологичните паркове в България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com