Борисов бесен в НС: Реформаторите ще се държат като управляващи, иначе - довиждане

23025
Борисов бесен в НС: Реформаторите ще се държат като управляващи, иначе - довиждане
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ е поискала от премиера Бойко Борисов да преформатира правителството. Това обяви самият той пред журналисти в Народното събрание.

"Или Реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане – ясно и точно", това каза Борисов, който дойде на изненадващо посещение в парламента, след като по-рано днес депутатите от ГЕРБ, "Атака" и Патриотичния фронт не се регистрираха и така провалиха извънредното заседание.

Радан Кънев: Ако Трайчо Трайков стане президент, ГЕРБ най-вероятно ще предизвика предсрочен вот

Няма никакво значение какво иска ДСБ. Така лидерът на тъмносинята партия Радан Кънев отговори на въпрос на кореспондента на Actualno.co...

Той отправи предупреждение към коалиционните си партньори, че партията му няма само да подкрепя техните предложения, а в същия момент да не усеща тяхната подкрепа. Попита и "откъде накъде те ще ми лицемерят в Министерския съвет, а техните депутати ще ми се правят на опозиция".

"След изборите, ако не сме първи, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това", категоричен беше премиерът.

Той призова всички партии да дойдат другата седмица на работа, за да се реши въпроса около изборите. "Останах много изненадан като чух как са се държали днес депутатите от коалицията. Те пред мен са много тихички", изтъкна премиерът.

"Нормалният ритъм в парламента го наруши БСП с тези плакати. С кое сме загробили България, като излезеш от тук се вижда, че ние само строим", избухна Борисов.

Ненчев запозна депутати от ГЕРБ и РБ с участието на военни по градицата

Министърът на отбраната Николай Ненчев проведе днес работни срещи с народни представители от ГЕРБ и Реформаторския Блок. По време на ра...

Премиерът призова депутатите да са "във вторник всички по местата си". От думите му стана ясно, че РБ са предложили опцията "не подкрепям никого" в Изборния кодекс, защото са се страхували, че няма да минат 4% на следващите избори. Той каза, че ГЕРБ ще подкрепи всички предложения на опозицията по Изборния кодекс.

"Ще подкрепим всяко едно такова предложение. Аз съм за честни избори. Някои ще кажат, че Дани Кирилов предложи квадратчето - абсолютна лъжа", каза Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика