Борисов: Господ е всемогъщ - той може да забави, но никога не забравя

8221
Борисов: Господ е всемогъщ - той може да забави, но никога не забравя
Снимка: Скрийншот от "Фейсбук" на Бойко Борисов

Господ е всемогъщ - той може да забави, но никога не забравя. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти. 

"Къщичка за птички не построиха", каза Борисов. Той обърна внимание още, че това, което ГЕРБ са построили, предишните управляващи, не могат да го боядисат. Според лидера на ГЕРБ има катастрофа във всяка една сфера. "В кое сме силни през тази година и половина. Износът на ток? Само че те не са допринесли нищо за това. Въглищата са наши, централите са наши. Да не са направили нова електропреносна мрежа, която ние направихме с Гърция и Турция", коментира Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че токът му е бил 80 лв, а за утре е с 60 % по-скъп. Той  смята, че има провал в земеделието, тъй като по думите му няма дърва за огрев. "Хемус е най-необходимото съоръжение. Ако отидете, ще видите, че на десетки км беше на асфалт", коментира още той. 

Борисов отправи критика към бившите управляващи и по отношение на оръжията. "Предложихме честно да внесем един закон и да ги продаваме директно на Украйна. Те какво мислят, че Русия не знае, че ние продаваме на Украйна. Късаме договора с "Газпром", но до него слагаш дългосрочен с Щатите", обърна внимание той. Само че това ставало като говориш "пред камината или с Обама, или с Тръмп".

По думите му всъщност нямаме План за възстановяване.

Лидерът на ГЕРБ коментира предстоящите избори и евентуалните коалиции. Той заяви, че симпатизантите на ГЕРБ не допускат да се коалират с "партията на промяната". "Не мога да говоря за другите партии, преди да минат изборите. Зависи много от резултата. Надявам се, че всеки ден, тази кражба, която е била в тези 6 месеца, ще отврати много народа и резултатите ще бъдат различни. Сега като го няма Рашков, съм сигурен, че машините няма да бъдат така манипулирани", смята Борисов. 

Той коментира и обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова срещу Радев в реваншизъм. "Че ѝ направи трима министри в най-важните сфери - земеделие, правосъдие, спорт. Това ли е реваншизъм?  Когато с неговите служебни правителства с министър Рашков малтретираше политическите партии, арестуваше без съд по села и градове и притискаше хората - нямаше ли реваншизъм? Господ е всемогъщ, той може да забави, но никога не забравя. На Кирил Петков и на неговата партия му се случиха това, което те причиниха, но си отиват богати хора. Всичките им лъжи една по една блеснаха", коментира Борисов. 

Бойко Борисов коментира протестите на "Демократична България" срещу "Газпром" и обърна внимание, че отровното трио са отишли да протестират срещу третия, който е станал министър. "Докато не станат и тримата министри, не трябва да се спира. Вече един имат, сега чакаме другите двама. Какво да кажа? Президентът Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби", коментира той.

Още: Румен Радев: Кабинетът "Петков" остави огромна несвършена работа по газовата връзка

"За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Иван Костов защо не я направи? Ние, когато имахме възможност, когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев преди да си тръгне, тогава се заехме с тази връзка. Над 150-160 км от нея изградихме. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои. Те имат два начина на действие или през дългосрочен договор -  дали с американска, дали с египетска, дали с катарска компания - няма значение. Целта е да могат бизнесът и потребителите да знаят каква ще е цената и да си планират колко ще им струва стоката. Друг модел -освобождаваш пазара само за посредници. Остава третият вариант, целта е била да фалират "Булгаргаз". Вече той се набълбукал със стотици милиони загуби", смята още лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика