Борисов: Хората повярваха на мен и на ГЕРБ заради полицейската работа, която вършим

3130
Борисов: Хората повярваха на мен и на ГЕРБ заради полицейската работа, която вършим
Снимка: БГНЕС

Не, аз мисля, че щадих ушите на българите да не изрека някоя глупост, да не обидя някого. В общи линии успяхме да запазим в една враждебна обстановка доста добър тон.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на bTV на въпрос дали съжалява за нещо в тази предизборна кампания.

И кампанията ни тръгна вяло, някакси нямаше настроение. Заедно правихме програмата, като във всяко едно нещо, което сглобявахме, участваха всички. В последните десет дена се чувства едно голямо настроение, коментира Борисов. Демокрацията за нас е свято нещо. Аз изборите ги приемам да ти се даде право да управляваш. Властта не е за нас, ние управляваме, строиме, градиме. С кое сме предали хората?, попита риторично Борисов и отбеляза, че няма по-ценно от демокрацията.

Пари, доходи, здравеопазване и образование

В нито една дума от нашата програма няма "Обещавам". Продължават да растат доходите и пенсиите и говорим за това, когато ГЕРБ управлява, другите не ги знам, уточни Бойко Борисов по отношение на предложенията на партията в предизборната им платформа. Той каза, че винаги когато са събирали пари от контрабандата, е имало добавки за празниците на пенсионерите. Ще стимулираме по-възрастните хора, които помагат в отглеждането на децата.

Живеем в ужасно тежко време с пламтящи конфликти, които могат да се отразят на България в следващите дни, дори месеци, категоричен е Борисов, като повтори, че с всичко, което се събере повече, с този ръст на икономиката, ще се вдигат пенсиите.

За да останат добри студенти да преподават, трябва да взимат добри пари. Ние променяме модела "парите следват ученика", стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Ние изчислихме, че това не е проблем за бюджета да го поеме, но казваме, че ако родителите не дават възможност на децата си да учат, няма да взимат социални придобивки.

Даваме огромни пари за здравеопазване, над 3 млрд. и половина, заяви Борисов в отговор на въпрос за увеличението на заплатите в сектора на здравето.

Борисов не показал доклад от Русия с изборни указания за БСП, защото Москва се объркала кой кой е

Има неща, които и да се знаят от службите, няма как да се използват. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос ако ДАНС дей...

Учителите са най-важното, те са тези, които създават добрите българи, върна се на темата с образованието Борисов.

Той заяви, че не е давал пари под масата за лекарска услуга и каза, че от негово име са се опитвали да правят някакви далавери и престъпления.

"Само като си сбръчкам челото, те разбират", лаконичен беше Борисов и обяви, че два пъти къщата му в Банкя е била обирана през 90-те години.

Битовата престъпност

Ние се забавихме с промяната на закона (за МВР - вероятно - бел. ред.) и е описано в него, че пенсионери ще имат право да участват в задържането на лица. Към 800 пенсионери се обучават, за да могат да бъдат върнати на работа в системата и да охраняват селата, стана ясно от думите на Борисов. Мога да гарантирам на хората по селата, че ще пратим хора и видеонаблюдение навсякъде, уточни той.

Борисов съди Нинова, нарекла го крадец

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов завежда съдебно дело срещу председателя на БСП Корнелия Нинова. Това съобщиха от пресцентъра на партията....

Хората повярваха на мен и на ГЕРБ заради полицейската работа, която вършим, отбеляза Бойко Броисов.

Не виждам с какво съм обидил Елена Йончева, мина в темата за споровете между него и журналистът Елена Йончева Борисов. Тя наруши добрия тон. Аз като на дама, съм готов да се извиня на всеки. А тя обяснява, че все едно журналистиката съм атакувал, което не е вярно. Борисов се извини на хората, че трябва да го гледат и обясни, че не е гледал Корнелия Нинова от снощи в ефира на bTV, защото си щадял нервите.

ДОСТ нямаше кандидат-президент и си заплю г-жа Цачева и подкрепи нея, върна се към спомените от президентските избори Борисов. На втория тур ДПС открито си подкрепи Румен Радев. ДОСТ си го направиха заради тях. Ние при никакви условия няма да правим коалиция с ДОСТ и ДПС, отговори на въпроса на Корнелия Нинова Борисов за какво е получил подкрепата на партията на Местан.

Външна политика

"Да носиш факли върху буре с барут", така Борисов коментира ситуацията на границата. От една страна, ДОСТ прекалиха, риторика, която се върна от възродителния процес. Това, което се случва на границата, ще доведе до тежки последици за България, отбеляза Бойко Борисов. Подкрепям президента Радев за твърдата позиция (по отношение на Турция - бел. ред.)

Борисов пред Reuters: Когато чрез сила се променят граници, България става уязвима

„Продължаваме да сме срещу (анексирането на) Крим, защото когато чрез сила се променят граници, България става уязвима”. То...

По принцип вече позицията ни е много твърда и в същото време тези действия по границата ще дадат основание за много тежка реакция от страна на Турция, смята Бойко Борисов.

Никога за България не е било най-важно да сме единни, силни и сплотени. Никога, повярвайте ми, не е било толкова опасно за България. След изборите политическите лидери трябва да направим така, че да направим стабилно управление, изрази притеснение Борисов.

С БСП и ДПС ГЕРБ няма да управлява, с Патриотите - зависи от тях, а с Марешки към този момент Борисов не вижда нещо, което да ги събира, уточни лидерът на ГЕРБ и заяви, че на никого няма да пуска SMS-си.

Бойко Борисов заяви, че няма да подава оставка като лидер на ГЕРБ, ако партията загуби изборите.

Няма личен живот, няма свободно време, няма нито миг да ми е празно съзнанието от това, което може да се направи, каза Борисов и обяви, че магнолиите в къщата му в Банкя са цъфнали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика