Борисов и Горанов възмутени от съдебно решение за отмяна на ревизионен акт на данъчните

2499
Борисов и Горанов възмутени от съдебно решение за отмяна на ревизионен акт на данъчните
Снимка: Facebook Бойко Борисов

Решение на Върховния административен съд, с което се отменя ревизионен акт на Националната агенция по приходите, става повод за остро възмущение на премиера Бойко Борисов и на министъра на финансите Владислав Горанов. Това се разбира от стенограмата на последното правителствено заседание.

Съдиите са приели, че ТИР-ът е багаж на шофьора, възмущава се Горанов. Казусът дава повод на министър-председателя да изрази удовлетворение от поисканата от вицепремиера Екатерина Захариева и министъра на правосъдието Цецка Цачева предстояща експертна мисия по анализ работата на българските съдии.

Борисов: Чакам разрешение от ЕК за преговори за директна тръба от "Турски поток"

Чакам писмо от ЕК дали ще ми разрешат или не да започнем преговори за директна тръба от "Турски поток" към България. Това каза премиеръ...

Публикуваме без редакторска намеса частта от стенограмата на МС, в която темата се дискутира:

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: Това, което искам да споделя с вас е, че с Решение № 9395 на Осмо отделение на Върховния административен съд от 17 юли 2017 г. след задълбочен анализ Административният съд отхвърля жалбата на НАП срещу отмяната на ревизионен акт, като стига до извода, че ТИР-ът е багаж на шофьора. Това само го споделям, за да разбирате колко е трудно понякога на администрацията да се справи със сложните казуси, които възникват пред нея. Когато говорим за съдебна реформа, тя прониква във всяка част на нашия обществен и икономически живот и стига до там, че ТИР-ът става багаж на шофьора.

БОЙКО БОРИСОВ: Аз освен да го приема това като виц, не мога да допусна, че това е истина.

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: Има го на сайта на съда, Решение № 9395 от 17 юли. В името на народа и следва.

Борисов намекна явно, че отношението ни към Турция зависи на първо място от миграцията

"Не можем да се месим във вътрешните работи на никоя страна. Не го и правим, но се опитваме да бъдем в добри и балансирани отношения". ...

БОЙКО БОРИСОВ: Затова госпожа Захариева и госпожа Цачева, нали пратихме едно писмо, защото дори най-малкият коментар по темата ще се приеме, че едва ли не се месим или нещо казваме, до Брюксел, съдиите и прокурорите, така както искахме за прокурорите, така и за съдиите да дойдат и ето по такива теми да се произнесат и да си обясняват там, просто ако това е вярно. Аз не мога да го приема, че е вярно, въпреки че Горанов чете дела, да приемеш че камионът, ТИР-ът отзад ти е багажа, значи машинистът може целият влак да му е също багаж по тази логика с товарите. Просто не ми се ще. Затова да се иска проверка и на съдии и на прокурори, както беше по прокурорите, вие сте искали, но ето по такива дела да дойдат и обяснявайте се. Ние искаме от НАП да събере приходи да има за заплати, да има за пенсии, ТИР-ът - багаж. Сега това не е само, в края на краищата ако е така, разбира се. И го провери дали е така. И госпожа Цачева като отиде на Висшия съдебен съвет … Това малко звучи като синджирът си дойде, козата я няма.

Точно за това са тези проверки или ние не ги наричаме проверки, а механизъм за подкрепа и подпомагане. Нека да ни подкрепят и да ни подпомогнат, но не може НАП да кажат не събираме или сме осъдени или няма да си съберем приходите от този ТИР, защото той се явява багаж на шофьора. Повтарям, проверете го.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика