Борисов и правителството унищожавали народа, "Възраждане" иска оставките им

15850
Борисов и правителството унищожавали народа, "Възраждане" иска оставките им
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Притеснени от факта, че държавата учредява еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие "Български ВиК холдинг" ЕАД – София от "Възраждане" заподозряха управляващите, че готвят приватизация на водопреносната мрежа и водоизточниците. Според председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов е съмнително изключително бързото осъществяване на такъв крупен инвестиционен план на държавата за обединяване на всички ВиК дружества в страната в една държавна холдингова компания. "Държавата, която знаем, че е бавна и тромава, показа, че не е проблем за по-малко от месец да се направи цялата процедура, да се подготвят документите и да се създаде такава компания с огромния бюджет от 1 милиард лева", посочи Костадинов. "Абсолютно невъзможно е такава голяма сума да бъде извадена, ако преди това не е била планирана по някакъв начин", убеден е той.

Правейки паралел със сделката за изтребителите, за която правителството актуализира бюджета, Костадинов отбеляза, че в случая с ВиК холдинга, не се наложи актуализация, което според него означава, че в плановете на правителството, очевидно тази холдингова държавна компания вече е присъствала. "Когато нещо започне да се окрупнява, то се прави с една единствена цел – за да се продаде после", предупреди Костадинов и припомни как бяха продадени енергоразпределителните предприятия.

София поиска гаранции от държавата, за да тръгне вода за Перник от "Белмекен"

Все още няма решение относно предложението на правителството в язовир "Студена" да се влива вода от водосбора на язовир "Белмекен" през...

Костадинов изрази опасения, че в страната се подготвя африкански сценарий за водите – постепенно продаване не само на водопреносните мрежи, но и на водоизточниците или отдаването им на концесии за дълъг срок 30-35 години. "Отдаването на концесия или продаването на чужда фирма ще означава заробване на нашия народ", категорични са от "Възраждане" и обявиха, че организират протест пред МРРБ идния понеделник, на който ще поискат оставката на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и на цялото правителство.

Коментирайки пожарния вариант за прекарване на вода за Перник от язовир "Белмекен", Костадинов съобщи, че според изчисления на "Възраждане" реалната сума за изграждането на тръбопровода не е 25 млн. лева, а 5 млн. лева и попита: "Другите 20 кой ще ги открадне, защото е ясно, че ще се откраднат".

"Ще искаме и оставката на цялото правителство заради общия му провал в неговата политика и успеха в провеждането на тази политика", заяви Костадинов и добави: "Не мислим, че политиката, която провежда правителството на Бойко Борисов е низ от грешки и поражения. Не. Не може да си толкова тъп, че да правиш такива тотални грешки. Това е последователна, целенасочено и методично планирана и провеждана политика на унищожение на нашия народ".

Българското население измира или емигрира с невиждани темпове, алармираха още представителите на "Възраждане". Костадинов разказа как търсели информация, но институциите криели данните и визира здравното министерство и НСИ. "Винаги тази информация е била публична, но тази година информация нямаше", сподели той и съобщи, че според източници на "Възраждане", миналата година са родени по-малко от 40 000 деца, а предходната година били родени 50 000. "Това е чудовищен спад. Такъв спад няма в Сирия, където има гражданска война от 10 години, няма такъв спад в Либия, където също има години наред гражданска война. Никъде няма такова нещо, каквото се случва в нашата страна", коментира Костадинов. Той съобщи още, че миналата година страната ни е била напусната от 70 000 емигранти. "Общото намаление на населението за миналата година е над 100 000 души – може би между 120 и 150 000", посочи Костадинов и подчерта, че "толкова са ни загиналите в Първата и Втората световни войни, взети заедно".

"Само за една година правителството на ГЕРБ и ВМРО прати на оня свят или изгони извън държавата горе долу толкова души, колкото загинаха в две световни войни от името на нашата държава, сражавайки се по фронтовете", обобщи лидерът на "Възраждане".

Николай Нанков: В „Българския ВиК холдинг“ ще има търговец на ток за ВиК дружествата

В структурата на „Българския ВиК холдинг“ ще има търговец на ток, което ще позволи ВиК дружествата да намалят разходите си ...

"Ето защо, продължи той - нямаме друг избор, освен да поискаме оставката на правителството, което ни унищожава и ни убива всеки ден – заради това , че краде водата ни, че източва язовирите ни, че изсече горите ни, че отрови въздуха ни, че отрови почвите, че продаде златните ни запаси на безценица, заради това че унищожава страната ни и че заплашва съществуването на българския народ, заради това, че нарушава всички основни права и свободи на нас гражданите, а най- основното право, записано в Конституцията е да имаме достоен живот".

По думите на Костадинов огромната част от българското население се тресе от примитивен, животински страх, наложен от един дивашки античовешки режим.

"На нас ни готвят един ужасен сценарий - ние сме вече по пързалката и това личи най-много по обезлюдяването на страната", добави организационният секретар на "Възраждане" Николай Дренчев и посочи, че младежите са докарани до състояние да не могат да се възпроизвеждат, да не могат раждат деца, да не могат да ги отглеждат, да не могат да ги възпитават. "Готвят ни закони за отнемане на децата – това, което трябваше да влезе от първи януари и благодарение на протестите се отложи с няколко месец", алармира той, убеден, че управляващите възнамеряват да го въведат по същия начин, по който го планираха. Според него "това е сценарий за нас".

По думите му все по-малко хора са свободни и независими и сме в катастрофа.  "От върховете надолу всеки бизнес е притискан, доен, цеден и до момента, в който е достатъчно сладък бива отнет, а ако не е достатъчно сладък - бива или доен по съответния начин или приключван", добави Дренчев.

От "Възраждане" разказаха, че сигнализирали в прокуратурата, че ГЕРБ получавали финансиране и логистична помощ от външни държавни фондации и коментираха, че ако се появи сега фондация и реши да финансира някоя партия в България това ще е проблем, стига партията да не се казва ГЕРБ. "Ами ако се появи фондация Русия за България, представяте ли си какъв вой ще настъпи сред грантомотивираните медии, представяте ли си какво виене, какъв вой на умряло ще се разнесе", добави Костадин Костадинов.

"Възраждане" иска оставката на правителството, подготвя протест (ВИДЕО)

"На 27-ми януари 2020 г. (понеделник), от 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се провед...

Той апелира за закони за "дегербефикация" и в критиките си не подмина коалиционния партньор. "Забелязвате ли как се опитват да се скрият т.нар. патриоти, особено ВМРО – държат се някак си на сенчица. Е, от време на време хващат някой, вкарват го в ареста или в затвора или кара мъртво пиян с 1.5 промила, пък после се оказва, че всъщност е 1.08 и т.н., а реално тези хора консумират страшно много власт", коментира Костадинов. "Бойко Борисов за добро или лошо е с доста широк гръб и всички удари се трупат на него, а се забравя неговия кротък, пухкав добър коалиционен партньор – човекът с торбичката", добави Костадинов.

За лустрация се обяви още Костадинов: "Имаме нужда от лустрация на хората, участвали в грабителството през последните 30 години", а за решението на проблемите е категоричен: "Решението на всички проблеми е в огледалото – надеждата е в нас самите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика