Борисов и Радев в сблъсък: Кой кого "сготви"?

5107
Борисов и Радев в сблъсък: Кой кого "сготви"?
Снимка: ПЦ на Президента

Покрай шпионския скандал с руски дипломати премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отново успяха да си разменят реплики по вътрешнополитическите скандали.

Този път в основата на предния рунд между двамата беше разкритие на премиера Борисов за това как е бил "сготвен" със снимките от спалнята с пълните чекмеджета от "прекрасна госпожа" - човек на президента.

Бойко Борисов: Румен Радев е сценарист на всичко

Румен Радев е сценарист на всичко, така че знае повече от мен, коментира премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив тази вечер,...

"Човек като говори трябва много внимателно да мисли и за себе си. Аз много пъти съм изяснил как по Варна неговите хора ме „сготвиха”, на жаргон. Направиха го по перфектен начин. Много добре го направиха. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата – най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма, каза още Бойко Борисов и продължи: "Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши."

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (бел.ред. - Румен Радев) от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.", коментира още ситуацията Борисов на поредна инспекция по АМ "Хемус".

Премиерът припомни и за записите с участието на президента и каза, че в тях той прикрива проверка: "А неговите записи – където той хъка, мъка са със законни технически средства."

"За мен случаят е приключен, взел съм си поуките", каза още Борисов и продължи: "И след това майсторски започнаха да нареждат други неща – примерно убийството на манекенка в Гърция – пълна лъжа. После – Борисов деребейства с гангстери, а гангстерът се оказа австрийският канцлер. Мога да ви дам примери с къщи, острови и други.", продължи премиера.

Румен Радев: Управляващите трябва да работят така, че да са пълни чекмеджетата на гражданите

"Убеден съм, че управляващите трябва да работят така, че да са пълни чекмеджетата на гражданите, а не да пълнят своите собствени чекмед...

От "Граф Игнатиево" президентът Румен Радев му отговори, като подчерта, че "не може хора с пълни шкафчета да говорят на хора с празни шкафчета":

"Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция и така нататък. Няма как да стане. Аз го казах вече няколко пъти. Не искам точно тук да политизирам темата, но... не може хора с пълни шкафчета да канят хора с празни шкафчета за диалог", каза президента Радев. „Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно обвинение се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност“, каза още президента.

"Вижте, аз обявявам дни преди да ходя някъде, точно къде отивам, в колко часа отивам и какво правя. Премиерът се държи като участник... като космонавт в първите пилотирани космически полети. Помните ли как бяха новините по онова време - в нощните новини казват днес по обяд успешно беше изстрелян изкуствен спътник с космонавти на борда. Защото имаше много неуспешни изстрелвания, които не се обявяваха. Ами време е първо премиерът да се яви на работното си място и оттам да прави изявления. Какви скечове играе господин Борисов и какво казва няма никакво значение. Легитимността е загубена и можем да строим бъдеще на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината. Както виждате два месеца имаше и повече той да каже истината за шкафчетата, досега нямаше изявление. Знаете как реагира спонтанно като гейзер за фейк новината за гръцкия остров, защо сега не реагира така, когато бяха записите и шкафчетата", коментира президентът Румен Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика