Борисов изуми: Ако получа писмо от "Левски" за акциите, ще го скъсам

8020
Борисов изуми: Ако получа писмо от "Левски" за акциите, ще го скъсам
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов отново заяви, че не се интересува от темата с акциите на "Левски", които му бяха джиросани от обвиняемия бизнесмен Васил Божков на 13 май. Тогава премиерът отказа да ги приеме, а впоследствие уточни, че не иска да бъде замесван и няма казус по въпроса.

"Какво общо имам аз с "Левски", че да ми се пращат писма. Не се интересувам и няма да коментирам изобщо. Ако някой иска да направи добро на "Левски", ще даде акциите на Наско Сираков. Ако има такова писмо, ще го скъсам и ще го хвърля", каза Борисов при посещение в село Бирково, където се строи ново училище.

Васил Божков изглежда пак се подигра на Бойко Борисов и отчете варварско отношение към културата

Честит празник на всички грамотни. Да съберем 1,2,5 милиона помощ за 3 курса. На VG по правопис, на ББ по правоговор, на ИГ по четене, ...

Видео от изказването му тук

Думите му дойдоха, след като в събота формалният собственик и партньор на Божков - Георги Попов, отново прехвърли топката към премиера. Според Попов прехвърлянето на акциите от негова страна към Наско Сираков минава през отказ на Борисов, като от управителния съвет на "Левски" са отправили питане с писмо до министър-председателя.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на господин Наско Сираков", каза Попов пред Би Ти Ви. Той допълни, че е реалистично акциите да стигнат до Сираков до края на следващата седмица.

Ето какво пише в писмото, изпратено до Борисов

Юристите дават различни версии за собствеността на "Левски". В началото повечето смятаха, че Борисов вече е собственик на клуба. Според други джиросването на акциите е дарение и министър-председателят следва изрично да се откаже от него.

Мая Манолова седна с протестиращи пред МС и обяви, че се явява на избори

Мая Манолова, като лидер на гражданската платформа "Изправи се.БГ" и движението "Системата ни убива" провеждат седящ протест пред прозо...

А какво каза спряганият за нов собственик на "сините" Наско Сираков, вижте в SportLive.bg.

За Мая Манолова

"Партията й БСП защо досега не е направила ново училище? Искам за това да говорим - къде учат нашите българчета, как живеят хората, а вие искате да ме питате за опозицията и после само това да пуснете в новините.

Трябваше да я слушате, като дойде да се моли за омбудсман. За всеки свободен пост е идвала да се явява.

Сигурно само за това училище не се е кандидатирала, защото е счупено. Сега като направим новото, може и за него да се кандидатира.

Ще получи ли Наско Сираков акциите на "Левски"?

Легендата на Левски Наско Сираков използва официалния сайт на "сините", за да отговори на Васил Божков, който по-рано обяви, че е готов...

Желая им успех и всеки може да си прави партия. А не съм казал, че съм единствен, камо ли за жена да кажа, че съм единствен. Да не съм глупак?

Намаленото ДДС било грешка, но можел да си я позволи

"Аз също като Горанов съм убеден, че пипането на ДДС е грешка. Нямам колебания и когато Горанов и Менда Стоянова ми казаха, аз им казах, че мога да поема тази политическа отговорност, защото е ресторантите бяха ударени най-много от кризата и това е молба на огромен бранш с близо 300 000 служители. Горанов само каза да не го карам, че се радва и да се усмихва. Но няма напрежение, ние спорим всеки ден по много теми", заяви премиерът на въпрос за ДДС-то.

Финансовият министър Владислав Горанов отново потвърди, че разбира позицията на Борисов, тъй като не може само една партия в лицето на ГЕРБ да мисли за бюджета и винаги да планира години напред и затова да има толкова рестриктивна финансова политика. "Ще има последици за бюджета, които вероятно ще рефлектират на други данъци, но по тази тема предстои да се види какви са последиците от кризата", отчете Горанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика