Борисов: Кохезионната политика да не се пипа, Радев да преценява с кого се сдружава (ВИДЕО)

7088
Борисов: Кохезионната политика да не се пипа, Радев да преценява с кого се сдружава (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Кохезионната селскостопаска политика да не се пипа, защото е изключително важна за държавата, призова българският премиер Бойко Борисов в Брюксел, където участва в извънредното заседание на Европейския съвет.

На Бойко Борисов ушите и винетките

"Репетирате дали ше ви оправя още днеска или кво? Провокирате ме дали много бързо ше го направя или до следобед?! Във всеки център на н...

Във връзка с финансовата рамка на ЕС Борисов заяви, че "трябва да сме много предпазливи с финансовата рамка, защото с 60 млрд. е по-малко бюджетът".

На нито една държава няма да й стигнат парите, заяви Борисов, като допълни, че няма как да не се подкрепят и традиционните, и новите политики. Според него трябва да се заделят пари и за иновации и за новите технологии.

"Човек трябва да е голям оптимист. По-притеснителното за мен е, че няма краен срок. Започва да се променя с началния срок. Очаквам една дълга нощ. Аз ще съм диалогичен. Предложенията ми са угодни на всички държави. На нас и 70,5 млрд. няма да са ни достатъчни. На никой не му стигат, всеки си тръгва кисел.

За новата финансова рамка има 60 млрд. евро по-малко. Те трябва отнякъде да се отнемат. Ако искаме да сме конкурентноспособни на Китай, трябва да се заделят пари за иновации", заяви премиерът на България.

Той изказа съболезнование на семейството за загиналия ни сънародник в Германия. "Голямо нещастие е това, външното ни министерство поддържа връзка".

Ще има ли нови данъци и по-малко пари от еврофондовете за страни като България?

Днес, 20 февруари, ще се състои Европейски съвет по само една тема - многогодишната финансова рамка на Съюза за периода 2021 - 2027 год...

Във връзка с речта на Румен Радев вчера официалното честване на годишнината от смъртта на Васил Левски в столицата, на което бе освиркана кметът на София Йорданка Фандъкова, Борисов намекна, че президентът е сгрешил.

"Обединителят на нацията трябва да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Аз като сгреша се извинявам по няколко пъти, посочи Борисов.

„Ние сме милионна партия, не е проблем да изкараме 100 човека, за да освиркват, но не им прави чест. Правят си поход, застанаха пред руската църква, попът ги благослови. Какво им пречи законно избран кмет?”, попита Борисов.

И допълни: „Това не помага на стабилността, на инвеститорите, на целите, които си поставяме. А те са с над 10% всяка година да се вдигат доходите. Само стабилна икономика, може да даде желания ефект.

"Съвети на никого не давам - преди дни на рождения ден на КНСБ дадох пример как институциите трябва да се държат добре", каза още Борисов.

Румен Радев: Мисията ни не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им (ВИДЕО)

"Нека днес изправим глави, нека не забравяме, че всичко зависи от нашите задружни усилия. България има нужда от доблестта и усилията на...

Той коментира и поканата на Владимир Путин към президента Румен Радев за парада на 9-ти май. „Няма да ме вкарате в коментар, какъвто той цели. Повече ме интересува за какви енергийни проекти са говорили, защото трябва да ги изпълняваме.

АЕЦ "Белене" отдавна не е руски проект. Ще се радвам да ни информира, за да сме в отбор. Сигурно има нещо ново, което не знам, по двата проекта работим с ЕК и президента Тръмп“, отсече Борисов. „Строи се по 6-7 км на ден“, допълни той.

„Прекрасно е, че имаме добър диалог. Само преди 2-3 седмици говорихме с Путин и Ердоган“, заяви Борисов.

По отношение на темата за еврозоната Борисов заяви, че влизането е за десетилетия напред и това не е правилно да се взима от един министър-председател и от една партия.

Той подчерта, че иска обществен консенсус по темата. "Радвам се, че след моето изказване пролича, че има и други партии вдясно. Казах по-полека, по-полека, има една песен прекрасна на Вълдобрев....Нека бъдем национално отговорни. Вие нали сте в Брюксел, обяснете има ли държави в еврозоната, които да са зле", каза още Борисов, след което се обърна към журналистите и на изпроводяк им каза "ще се видиме евентуално, не знам кога".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика