Борисов към Радев: Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети

8831
Борисов към Радев: Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети
Снимка: БГНЕС

Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети. Аз изразявам уважение към всички и си носим отговорностите. Когато си дойде президентът, ще седнем и ще говорим.

Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на президента Румен Радев, че той е подведен от своите съветници по въпроса за избора на боен изтребител „Грипен“ за армията. От Ню Йорк държавният глава посъветва и помоли министър-председателят и съветниците му „да четат и да не го заблуждават с глупави становища“.

Радев: Лобистите постигнаха своето за изтребителите "Грипен"

Лобистите постигнаха своето за изтребителите "Грипен". Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да призем...

„Прави се така, че за да бъде най-добре за армията. Но има пенсионери, има МВР, има заплати на отбраната, има жп работници, има доктори, има учители, има хора в неравностойно положение, има инфраструктурни обекти. А всеки тегли чергата към себе си“, каза Борисов.

Той припомни, че в момента Българската армия разполага с МИГ-29, за които до скоро се говореше, че са най-добрите изтребители и идеята е те да бъдат отремонтирани и всичките 15 от тях да летят. И затова завод „Авионамс“ е бил одържавен и в него е инвестирано, за да ги поправи.

Бойко Борисов подчерта, че не разделя нацията, но иска пенсионерите и учителите също да получат пари от правителството. И отново обеща старите самолети да бъдат ремонтирани и да бъдат купени нови, но от по-нисък клас, като „не трябва да се хвърляме на най-хубавото и най-скъпото“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика