Борисов: Не вярвам, че има такъв идиот, който мисли, че стоплям отношенията с БСП

6801
Борисов: Не вярвам, че има такъв идиот, който мисли, че стоплям отношенията с БСП
Снимка: БГНЕС

Не вярвам, че има такъв идиот в държавата, който да си помисли, че съм тук, за затопляне на отношенията с Георги Гергов и БСП.

Това каза пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали посещението му на откриването на Международния технически панаир има политически характер и дали това може да бъде тълкувано като знак за затопляне на отношенията с Георги Гергов и БСП.

Гергов посрещна премиера още на входа и двамата си подадоха ръце с широки усмивки.

Борисов: Проверките относно "Емко" да са в съкратени срокове

Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода „Емко“, поиска премиерът Бойко Борисов по време на дне...

"Тук сме да открием Пловдивския панаир, който е толкова традиционен, от толкова години се прави. Тук има огромна численост на български компании, на иновации от цял свят, търгува се тук. Наслушах се на такива глупости. Ще е глупаво, няма да е европейско ако щете, да дойда в панаира и да кажа "Гергов да не е до мен" или "Да не идва на откриването", подчерта министър-председателят.

Заради скандала "ЦУМ-гейт" (частната среща на главния прокурор с бизнесмена Сашо Дончев-б.р.) Гергов се размина с изгодна сделка с община Пловдив.

По този повод Борисов коментира: "Аз не съм го давал пловдивския панаир, много преди мен е купен той. Така че г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност".

"Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция между ГЕРБ и БСП. Нито те са искали, нито ние. Обсъждали сме единствено социалистите да излъчат председател на парламента. Моята партия беше против, защото шефът на народното събрание определя дневния ред. Преговаряли сме ясно и публично", каза Борисов, връщайки се на събитията отпреди няколко месеца с изгонването на Гергов от ръководството на БСП и твърденията на негови съпартийци, включително лидерът на партията Корнелия Нинова, че е работил за коалиция с ГЕРБ.

"Щеше да е спокойно и добре всички в тези шест месеца да сме по-задружни, и затова го предложихме. Отидохме и преговаряхме ясно и публично", заяви премиерът.

Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя локомотивите и вагоните

С тази цветиста реплика премиерът Бойко Борисов постави "на масата" аргументите си, че не е сега времето да се купуват изтребители, но ...

Самият Гергов, неотлъчно нахилен до Борисов, даде висока оценка на 73-ия Технически панаир.

"Това е огледалото на държавата. Никой не може да каже обратното - трябва да си черноглед или тапигьоз, за да отречеш, че в България има напредък", коментира Гергов.

Премиерът напълно се съгласи, съобщавайки, че тази година ангажираните площи на панаира били с 30% повече и в него взимат участие над 600 фирми от общо 40 държави.

По думите му това е "показател за икономическата, финансовата и политическата стабилност".

"Аз не съм го давал Пловдивския панаир, много преди мен е купен той. Така че г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност", допълни Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика