Борисов определи като неразумно всяко пипане на хора на ключови позиции

2567
Борисов определи като неразумно всяко пипане на хора на ключови позиции
Снимка: БГНЕС

„Трябва да имаме скучни, прогнозируеми сметки. Знаем какво ще правим, повече от това нищо не можем да ви обещаем. Искам да се вдигнат доходите и пенсиите, българинът да е с пълни джобове с пари. Но това е възможно, ако държавата е спокойна и харчим толкова, колкото изкарваме”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на форум на тема: “Предприемачество за растеж”- финансиране на малки и средни предприятия, регионално икономическо развитие, платформа за предприемачество и единен цифров пазар.

В него участват Елжбета Бенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, кметът на София Йорданка Фандъкова, бивши министри, представители на бизнеса, предаде БГНЕС.

Според Борисов, всяко пипане на хора на ключови позиции е неразумно, борбата с контрабандата е на ниво, а работата на приходните агенции трябва да продължи.

Образованието изглежда като основна задача- подготовката на кадри е важна, за да има квалифицирана работна ръка, а тя е изключително необходима за страни като нашата, коментира Борисов.

Според Борисов уволнението на главния секретар на МВР е знак, че БСП иска да купи изборите. Костов обяви, че е научил от медиите

Смяната на главния секретар на МВР и областните управители говори, че БСП се готви да купи изборите. Това заяви на кръглата маса &bdquo...

В България усилено се строи, пътувам из страната и виждам това, посочи Борисов и даде пример с инвестициите в автомагистралите. Само в рамките на 5-6 години в София се построи метрото, Южната дъга, естакадите, разшириха се булеварди, каза той и запита защо това не е станало преди това. Всичко това, според него са факти и е важно и за бизнеса.

Има и други приоритети, но не могат всички да станат заедно, продължи Борисов. Отчитаме, че чистотата на въздуха не е от най-добрите, но това е така, защото замърсяването е ставало с десетилетия. Как няма да сме първи по онкозаболявания, а сега ни отчитат на 49 конгрес какво са направили, а ние сме партия само на 10 г., подчерта Борисов.

Според него има проблеми с фалшивите болнични листове, с фалшивите диагнози в ТЕЛК-овете, а решения трябва да има, защото те касаят всички нас, каза той. Усещане за корупция и нещастие създава у хората бюрокрацията, добави лидерът на ГЕРБ. В момента подготвяме мерки, за да може администрацията да работи за хората и бизнеса. Имаме знанията как това да стане, в някои министерства даже това е направено, отбеляза Борисов. В това можем да се концентрираме допълнително, добави той.

В България думата реформа е мръсна. Тя означава рязане на пари. Дано инстинктът на хората сработи и не се подадат на красиви обещания, призова Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика