Борисов оптимист за Източното партньорство, пак хвърли сянка върху Brexit

8329
Борисов оптимист за Източното партньорство, пак хвърли сянка върху Brexit
Снимка: Facebook Бойко Борисов

И сега двустранните договори, прекрасното приятелство, което имаме с Армения, Беларус, Азербайджан, Грузия, Молдова и Украйна, може да се задълбочи. Черно море е едно прекрасно място, откъдето може да минават газопроводи, кораби – един регион, свързан и с Дунавската стратегия. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди днешната среща на високо ниво на лидерите на ЕС със страните от Източното партньорство, припомняйки изрично, че затова преди време бил против "флотилиите" в Черно море, визирайки евентуалното присъствие на кораби на НАТО. Той изрично подчерта отношенията с Азербайджан като възможност да диверсифицираме енергийните си източници.

Борисов каза, че е оптимист за бъдещето по отношение на сътрудничеството със страните от т.нар. Източно партньорство и че Армения, Украйна и Грузия са по-напред по пътя към по-голяма евроинтеграция. Даваме възможност максимум студенти да идват от тези държави, за да се обучават и да засилваме капацитета (бел. ред. - на развитие на българската икономика) в бъдещите години, уточни премиерът, свързвайки тази възможност с "приоритета на правителството - образованието".

Опасните манипулации на Бойко Борисов

Бойко Борисов винаги може да изненада. Този постулат в нашата политика за пореден път с публичната лекция на премиера, лидер на ГЕРБ и ...

Brexit

За съжаление все повече се говори, че може да се мине без споразумение между ЕС и Brexit, това ми е усещането, коментира министър-председателят, уточнявайки, че не говори от позицията на бъдещето европредседателство на България, а изразява личното си мнение и усещане. Така той повтори позицията си от началото на седмицата, когато изнесе публична лекция в УНСС и след като през тази седмица стана ясно, че Лондон е готов да даде два пъти повече пари от досегашната си "оферта", за бъде подписана т.нар. "сметка по развода" между Великобритания и ЕС.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че предстои среща на върха на ЕС на 11 декември, където ще присъстват и всички ключови представители на британското правителство. Надявам се да поддържаме едни добри отношения – нека съм лош песимист, да си останем с добри отношения, а най-добре Великобритания да си остане в ЕС, заяви премиерът. И добави, че на България ще се струпат много теми като председател на Европейския съюз.

"Разчитам и на президента, и на председателя на Народното събрание, и на партиите в парламента. Сега, месец преди председателството, да излизаш и да казваш, че трябват предсрочни избори, при положение само преди 6 месеца им дадох да управляват, дадохме оставка, казахме: "Ето, каквото каже народът". Не виждам това да е добър тон, но това си е тяхна работа - да не кажат, че им се бъркам", обобщи Борисов политическата ситуация в България.

Борисов реши проблемите на България - кандидатираш се за кмет и действаш

Ако искаш да оправиш проблемите, кандидатирай се за кмет. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на студент от Тетевен по врем...

В типичен стил Борисов каза и, че "с Ангела се прегърнахме, да ѝ дам кураж да състави правителство". Важно е Германия да има правителство, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика