X
 
 

Борисов: От инцидента с колата на НСО не бива да се прави политика

1985 8
Борисов: От инцидента с колата на НСО не бива да се прави политика
Снимка: Facebook
"От темата за инцидента с колата на НСО не бива да се прави политика. Нека оставим експертите да обсъдят има ли как да се подобри дейността на службата. Ако има как - ние бихме подкрепили промените. Катастрофи се случват ежедневно и навсякъде. Благодарение на доброто видеонаблюдение наложихме много глоби, но инцидентите продължават. Положението ще се подобри, когато всеки един шофьор има високо самосъзнание и отговорност на пътя". Това заяви премиерът  Бойко Борисов, който присъства на Годишен форум за устойчивост на Западните Балкани. Събитието се организира от Международния републикански институт на САЩ (IRI) и се провежда в София от 12-14 декември.

„Страните от Балканския полуостров успяхме да направим така, че да ни обърнат внимание. Повече от 10-15 години Балканите не предизвикваха интерес. Радвам се, че със започването на нашето председателство поставихме темата „Западни Балкани многото процеси” в центъра на вниманието и на европейските колеги, и на САЩ. Надявам се Северна Македония да покаже разликата в развитието си и в същото време очаквам останалите държави, които искат да се присъединят към ЕС, внимателно да си премерват поведението и стъпките. Разкрачената поза не е полезна за никого - или си в НАТО или не си", каза Борисов. Премиерът Борисов припомни пред участниците, че в годините назад отношенията в региона не са предизвиквали интерес, защото имаше войни.

Министър-председателят заяви, че догодина България е съдомакин на инициативата „Берлински процес“, където темата за отношенията на Балканите отново ще бъде дискутирана. Премиерът изрази задоволство и от продължаването на въпроса от Хърватия, където следващата година се очаква Срещата на върха между лидерите на ЕС и страните от Западните Балкани. Министър-председателят Борисов подчерта, че в края на 2020 г. България и кралят на Йордания ще бъдат домакини на процеса „Акаба“, където ще бъдат обсъдени мерките с борбата с екстремизма и радикализма.

По време на форума премиерът Бойко Борисов изтъкна необходимостта от надграждане на сътрудничеството в борбата срещу екстремизма на оперативно и политическо ниво. „Когато имаме политическата власт, трябва да създадем инструменти и да се работи бързо по всички тези теми“, заяви още Борисов.

По думите му само с работа, приятелство и доверие е важно да се засилва сътрудничеството в сферата на сигурността между държавите в региона. Пред участниците премиерът Борисов подчерта, че България е пример за етническа толерантност и допълни, че когато на Балканите има сигурност, инвестициите и доходите растат и се работи спокойно.

„На Балканите всички се обичаме, живеем си мирно. Има етническа толерантност. Много е важно да си сътрудничим. За нас, като балканци, е много важно да не оставим нито на европейците, нито на американците да загубят доверие с нас”, поясни Борисов.

Пред представителите на медиите министър-председателят Борисов подчерта, че този форум показва подкрепата към България и работата на службите по линия на борбата с радикализма и екстремизма. „Във вътрешен план е важно да споделим опита на службите и МВР. Врагът е силен, той е общ и няма държава, която да се е подсигурила за това“, заяви още премиерът Борисов.

„Форумът е важен в няколко посоки – във вътрешен и международен план. Опитваме се да се справим с ислямизма. Подобни форуми държат темата да е валидна и в момента”, каза още Борисов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Алфа казва 8 Алфа казва преди 1 месец Профил на трол?
  НСО да се закрие ,а Тиквата Простак на СЪД !!!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Боцко, верно ли е, че си заповядал на гУранчо да отдели от тези "излишните" 3 милиарда, за закупуване на БТР-и за НСО ?
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  В БОКОВАТА Тиква се води борба, жестока борба между НИСКИЯ ИНТЕЛЕКТ И МАФИОТСКИЯ МУ МОРАЛ от една страна и от друга БОЛЕЗНЕНИЯТ МУ СТРЕМЕЖ да се превърне в МОРАЛЕН ДЪРЖАВНИК.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До 16 годишна възраст децата са малолетни ЗАКОН. ДЕТЕТО Е ПРЕСИЧАЛО НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА . Сфетофара е много спорно НЕЩО. Този шофьор от НСО задължително трябва да влезе в ЗАТВОРА ако искаме да се спре с тези ВАНДАЛЩИНИ ОТ СТРАНА НА ОХРАНИТЕЛИТЕ..... АМАН ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тия в НСО кой им дава книжки? По-добре да ги пренасочат за водачи на танкове или друга верижна техника!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каквото е дървото такъв е и плода.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Бб не бил педерас, ама му се случвало да общува с мъже по-отблизо А ХА ХА ХА А че обича да се прегръща и целива с мъже има хиляди снимки. Очакваме и некое гей филмче за подвизите му ;)
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НСО (УБО) са убийци возещи безсмъртните - като Кръстника на Мафията !
Нагоре
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...