Борисов пак обясни колко добре сме се справили с коронавируса и се възмути от Изборния кодекс

3751
Борисов пак обясни колко добре сме се справили с коронавируса и се възмути от Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво – локдаун, полицейски час. "Можем с чест да кажем, че сме приключили и третата вълна" – това заяви премиерът Бойко Борисов, който не пропусна дневната си доза Фейсбук живо излъчване, като този път се появи при пристигането на още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech, зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД).

По темата, премиерът в оставка обаче пропусна да коментира за пореден път как така при неговото управление на кризата България застана на второ място по надвишена смъртност в света и държи седмичния рекорд за надвишена (извънредна) смъртност за 2020 година, между 23.11 и 29.11.2020 г.!

Проф. Близнашки: Въвеждането на машинно гласуване е мащабна акция по фалшифициране на изборите

"Този парламент надмина всичките ми очаквания. Това е държавен преврат, което се извършва в България. Парламентаризмът е нещо друго. Пр...

Много обичаме да се сравняваме – днеска да бяхте вързани вкъщи като приятелска Турция, продължи Борисов, правейки сравнение със свирепите ограничителни мерки при югоизточната ни съседка.

Последва предупреждение към служебното правителство – за мигрантски натиск и как той бил много силен напоследък. "Питайте ги какво става по границата – и това забравихте”, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание на машинното гласуване и отново посочи, че в чужбина няма условия за гласуване по този начин. От Антоанета Стефанова (тази госпожа) разбрах, че видеонаблюдението ще е при броенето на бюлетини (и записване в протоколи). "Как ние да се подготвяме за това състезание", попита Борисов, който видя "желание да мъстят" от "Демократична България" и уточни, че не се знаело дали във всяка секция ще може да има видеонаблюдение.

"Ще джуркаме топчета да определяме ЦИК", възмути се Борисов. "Като спортист знам, че съдията колкото и да ти пречи, в края на краищата като играеш добре, печелиш", каза той.

Радев ще проведе консултации с партиите за състава на ЦИК на 5 май

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев ще проведе на 5 май консулта...

"Всеки ден чакам да ме освободят. Всички знаят, че отиват на избори, но парламентът продължава да приема някакви работи", подчерта Борисов. "Какво е това нахалство да не си направят правителство", възмути се той и обрисува следният вариант - можело за 15 дни "да се сговорят", "да си направят правителство", да си актуализират бюджета, да закрият спецсъдилищата и спецпрокуратурата и каквото пожелаят.

"Винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която има непрекъснато протести, не може да се развива", заяви премиерът и призова "за утре" да няма протести от "нашите симпатизанти".

Още: Костадин Ангелов: Не усетих как мина третата вълна на COVID-19

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика