Борисов по Нова: Не бе, ще слушате и вие – няма само да ме питате глупости

14585
Борисов по Нова: Не бе, ще слушате и вие – няма само да ме питате глупости
Снимка: БГНЕС

Те ги изместиха малко по-рано, но пак има още време. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос какво става с аферата "Костинброд 2". Той отрече, че е застраховка говоренето за "Костинброд 2" и определи, че "те се занимават само с това".

"Ма с това ли се занимавате" – така Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия относно евентуално недеклариран негов имот. "Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника", добави лидерът на ГЕРБ. По думите му, ставало въпрос за една стая, която още по времето на Николай Бареков като лице на ТВ7 била снимана, дори с дрон. Това е пристройка, която е част от декларираното ми като имот в декларацията пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), а тази пристройка Борисов използвал, за да посреща хора.

Конкурират ли се българските медии коя първа няма да интервюира братовчеда Ради?

"Българските медии се конкурират коя първа няма да интервюира братовчеда Ради и няма да заснеме къщата в Барселона". Това написа кандид...

Премиерът не позволи уточняващи въпроси и обясни, че заменката, за която говори БСП – с братовчед му Радослав, имало данъчна проверка по времето на последния мандат, в който социалистите управлявали т.е. кабинета "Орешарски", като инспекторите дори проверявали пода и той не бил от махагон, както се било твърдяло. В крайна сметка стана ясно, че заменка имало, извършена от Радослав Иванов, но на 12.10.2006, когато общинският съвет бил доминиран от БСП. "Мъжът на г-жа Нинова работи в "Лукойл" – значи като се вдигне цената на горивата, той е виновен по същата логика", подчерта Борисов, който счита, че "падението на тези женици вече е голямо. Иначе не са лоши жени сигурно, но тая омраза откъде им се яви". И обърна разговора в посока защо БСП връщало имоти – връща, защото било взето. Тази партия ли ще иска справедливост, възмути се лидерът на ГЕРБ.

По въпроса с къщата в Барселона и манекенката в нея, Борисов отвърна, че всички познават замесените хора – "да ходят да си ги намерят". Премиерът се върна и на темата с гръцкия остров, като се заяде, че Нова телевизия също го анонсирала и не призна, че анонсът "Компромат ли е новината, че Бойко Борисов има остров в Гърция". Припомняме, че по това време беше свалено от ефира на Нова телевизия предаване на Милен Цветков, анонсът за което беше именно темата с гръцкия остров. Когато Бойко Борисов прави нещо, той почва от гола поляна, подчерта премиерът. "Живял съм и ще умра в тази къща в Банкя", каза Борисов и поиска да го заплюят, ако нещата се развият другояче.

По темата "Апартаментгейт" Бойко Борисов заяви, че никога не е подозирал, че е възможно Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и т.н. да са направили такова нещо. В България медиите са първата власт, не четвъртата, е тезата на Борисов. На въпрос дали може да има още оставки и само това ли е решението на проблема, отговорът беше: "Всичко, което е взето неправомерно, се връща".

По въпроса къде е Цветан Цветанов, който още се води номинално ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ, Борисов беше категоричен – изтеглил го е назад и след фразата му в "Панорама”, че нямало кой да го накаже, за да осъзнае какво е положението.

Борисов заговори и за избора на Лаура Кьовеши за европейски парламент, като заяви, че социалистите са блокирали избора ѝ. Многократно в предизборните си изказвания лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази подкрепа за Кьовеши. "Ще подкрепим тези, които ни подкрепят Агенцията за труда (бел. ред. – да дойде в България)", обобщи премиерът по темата с предварителните сондажи за бъдещото на най-важните постове в европейските институции – председателят на Европейската комисия, председателят на Европейския парламент, председателят на Европейската централна банка и върховния представител на външната политика на ЕС. А по темата с общите български позиции в ЕС, Борисов не пропусна да захапе "Демократична България" и ги определи като "помагачите на комунистите", които не дошли на работа, припомняйки как Светослав Малинов не се яви на гласуването в комисия по пакет "Мобилност".

Йончева внесе сигнали до прокуратурата с информация за участие на Борисов в "Апартаментгейт"

"Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето на бизнеса на премиера Бойко Борисов на братовчед му, с когото...

Уникално или не, Борисов вече заговори, че е докарал "от 5 до 10 млрд. куб. метра" газ по интерконектора с Гърция, но официално капацитетът е от 3 до 5 млрд. куб. метра – евентуално увеличение зависи от изграждане на допълнителни компресорни станции, за което още няма яснота.

На въпроса за жизнения стандарт – че като статистика разходите на българите, на домакинствата, са повече от приходите, премиерът всъщност не отговори, като обърна темата за държавния бюджет и как БСП като е на власт, той бил на дефицит и колко пари са дадени за хората с увреждания, инфраструктура, военни, полиция, учители. А по въпроса с идеята за минимална европейска заплата, Борисов коментира как "бедните българи" на празник отивали в Гърция. Минималната работна заплата никога няма да стигне – въпросът е да създаваме повече индустрия, да се вдигат заплатите, уточни премиерът, според който "тези, които работят най-много, са най-богати". А по въпроса с неговите лични доходи, министър-председателят каза, че транспортът ми е безплатен, стигат ми парите. Чак тук кандидат номер едно за евроизборите Мария Габриел успя да каже нещо и уточни, че единна ставка за Европа е немислима, а трябва да се създават условия за заетост, като даде пример с IT сектора.

Попитан относно новият булевард във Варна и как той беше потопен още при първия голям дъжд, отговорът беше: "Качеството е отлично" и че срещу природата не може да се направи нищо.

За финал Борисов потвърди, че независимо от резултата на евроизборите, той няма да подаде оставка. И шокира с твърдението, че сегашният главен прокурор Сотир Цацаров брани БСП, а БСП си избирала главния прокурор по принцип.

Блиц въпроси

Борисов, какво по-точно казваш с "Най-много се лъже преди избори"

В едно от последните гостувания на Бойко Борисов при Цветанка Ризова той директно заяви: "Най-много се лъже преди избори и след лов". Т...

На краткия въпрос какво е Европа за него, Борисов отговори, че това е най-доброто място за живеене. Като политик извън ГЕРБ, на който се възхищава, премиерът посочи зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Интересен отговор даде Борисов на въпроса има ли порок: "Това, че на дърти години почнах да пуша, но ще го ликвидирам. Умен човек няма как да пуши". Нямам най-добър приятел, продължи премиерът и каза, че през миналото лято не е почивал заради европредседателството и форматът 16+1 с Китай.

Няма да ми стигне времето да кажа с какво се гордея, добави министър-председателят. Срамувам се от това, което направихме през последния месец с тези глупости, но съм убеден, че няма повече да се повтори – човешко е да се сгреши, човешко е да се прости, заяви Борисов, без да назовава пряко скандала "Апартаментгейт". За последно Борисов плакал, когато майка му починала. Ползвам асансьор в Министерски съвет, "у нас немам", уточни премиерът. Живея с децата. По принцип Станишев, лидерът на ПЕС, е много важен човек след неделя – защото трябва да се водят преговори за излъчване на четирите големи (председателите на ЕК, ЕП, ЕЦБ и външният министър на ЕС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика