Борисов: По време на председателството ще настояваме за падане на санкциите срещу Русия

8856
Борисов: По време на председателството ще настояваме за падане на санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

По време на нашето председателство отново ще поставим тази тема, прагматично, с аргументи, за да убедим всички, че санкции не трябва да има. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с полския премиер Беата Шидло, предаде БГНЕС.

По думите му всички европейски премиери през годините винаги са гласували за санкциите срещу Русия. "Самата Вишеградска четворка по тази тема има своя баланс - Орбан държи на Русия, а други -не. Ние казваме: има натовската доктрина и ние изпълняваме своя ангажимент, лоялен член на НАТО сме", добави премиерът.

Руският генерален прокурор към Борисов: Русия не е заплаха за България

Русия не представлява заплаха за България. Това е заявил генералният прокурор на Русия Юрий Чайка по време на срещата си с българския м...

Според него в спокойно аргументиран тон страната ни трябва да намери подходящо решение. "Ние не сме нападателен съюз, но трябва да бъдем подготвени и това правим чрез тези учения, посочи Борисов, приключвайки темата с НАТО.

"Ако един човек бяга от война, от смъртта- ще го защитим, но икономическите емигранти са друга тема- нека да отиват там, където са искани. За релокацията се съгласихме за 1200-1300 души, но винаги обясняваме какво трябва да се направи- затваряне на всички граници на ЕС, влизане само през легалните КПП-та", така премиерът коментира бежанския натиск.

"Внимателно трябва да се следи този процес, за да не бъде разделителна линия", посочи той по отношение на мигрантския проблем.

Той за пореден път заяви, че България е изпълнила всички критерии за Шенген. "Това е казано и в ЕП, а еврозоната всички държави са приели, че ние един ден трябва да сме там, изпълнили сме всички показатели. Не представляваме никакъв риск за еврозоната", сигурен е е премиерът.

Борисов към Радев: Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети

Не е добра практика отвъд океана да ми се дават съвети. Аз изразявам уважение към всички и си носим отговорностите. Когато си дойде пре...

"По основните теми говорихме дълго за срещата ни с президента Макрон във Варна, Беата ми благодари, че и тогава защитихме Полша", посочи Борисов. 

По думите му по-развитите страни от нас не са живели при социализъм и са развили демокрацията си повече. "Ние не сме виновни, че сме попаднали тогава в такава среда", отбеляза премиерът, но заяви, че трябва да продължим с кохезията

Относно компромиса за командироването на нашите работници от транспортните фирми в Западна Европа Борисов смята, че експертите трябва да намерят балансиран вариант на решение, за да не понесем пасиви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика