Борисов поиска Ахмед Доган "да вразуми ДПС"

18874
Борисов поиска Ахмед Доган "да вразуми ДПС"
Снимка: Getty Images/Guliver

Премиерът Бойко Борисов призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган "да говори" с партията, тъй като движението искало провал на председателството.

"Истински се надявам Доган, който често в интервюта казва, че държавата е над всичко, малко да говори с тяхната партия, защото както вървят, ясно е, че искат провал на председателството. Нали сами разбирате, че толкова усилия положих да ги докарам всички на среща за Западните Балкани през май. Представяте ли си служебен премиер да води тези разговори. Абсурд, провал на всичко", възмути се Борисов пред българските кореспонденти в Брюксел, където взе участие в срещата на върха на Европейския съюз.

Нинова завежда дело срещу ГЕРБ заради "лъжите" за "Техноимпекс"

До края на деня завеждам дело срещу Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ за лъжите и клеветите за „Техноимпекс“. Това каза лидерът...

"Затова за българския казан в Ада никога не се слагат охранители, защото ние сами си се дърпаме да сме в казана с катрана. Това е типична проява, когато Европейската комисия и Европейския парламент... тогава точно да се избере вот на недоверие. Можеше да е целия декември. Само вижте как са подбрали датата. Те умират да сринат всичко и да се сринем. Това им е целта и в руините те да се опитват отново да крадат", коментира Борисов инициативата на БСП и ДПС за вот на недоверие.

По-рано днес (15 декември) министър-председателят обяви, че е готов да преразгледа мораториума за нови лекарства.

"Винаги съм бил диалогичен, затова съм готов да преразгледам мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с Радев. Ако в една трета от държавите в ЕС дадено лекарство се употребява, ще го пуснем и ние на пазара", заяви Бойко Борисов по повод изказването на президента, че налагането на мораториума е "цинично".

Премиерът не пожела да коментира протеста срещу поскъпването на водата, организиран от БСП, и подчерта, че изобщо не иска да обръща внимание на Корнелия Нинова.

Опасна грешка: Вестник на Пеевски се обърка и публикува палат на Доган

Вестник "Монитор", който е част от медийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски, онагледи статията си "Запор на Прокопиев на море...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика