Борисов: Пожелавам на Радев да го изпратим с почести след 5 години

2624
Борисов: Пожелавам на Радев да го изпратим с почести след 5 години
Снимка: БГНЕС

Президентите на Италия, Германия и още куп държави дадоха отлични оценки за Плевнелиев. Надявам се с почести да посрещнем Радев, а не както други президенти досега, и с почести да го изпратим след 5 години.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на влизане в Народното събрание, минути преди клетвата на новия президент Румен Радев.

Румен Радев и Илияна Йотова пристигнаха в Народното събрание

Новоизбраният президент Румен Радев, придружаван от съпругата си Десислава Генчева, пристигна в Народното събрание за полагането на кле...

Плевнелиев е успешен президент, категоричен беше Борисов. И подчерта, че за разлика от него, БСП са се държали просташки с президента Плевнелиев.

На Радев му пожелавам когато си тръгва, да му ръкопляскат, заяви той, цитиран от 24 часа.

Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш нещо, има неща, които всички искат да бъдат направени, а трето и четвърто е да се направят. Дава се възможност и шанс на Радев да има и служебно правителство, след няколко месеца може да отчетем свършеното. Демокрацията е за това хората да избират. Мога само да пожелая успех. Това каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Много неща искаме да се случат бързо, а те не се случват, стават бавно, такъв е животът, надявам се да се ускорят. Днес е тържествен ден, имаме нови президент и вицепрезидент. Нека да се порадваме на този ден и да подходим с оптимизъм, добави Борисов.

Стига с отношенията САЩ, Русия, Брюксел. Дружбата и с Русия, евроатлантическата ориентация, това са неща, които всеки ще прави, защото са важни за държавата. Повече ме притесни поведението на част от залата. Как реагират на реплика. В днешния ден трябва да сме оптимисти. Винаги съм подхождал с това, че съединението прави силата”, подчерта още Борисов.

На правителството и гостите в НС им беше скучно по време на речта на Радев

Макар погледите на цяла България да бяха вперени в Румен Радев, който произнесе първата си реч като новоизбран президент, мнозина, прис...

Виждате колко се е променила България. Ние идваме, сдаваме властта, минаваме в опозиция. Власт се дава с кръв и се взема, помните ли това беше цитатът. Власт се взема и сдава с морал, това е нашето верую на ГЕРБ. Репликата на Радев ще се отчете като грешка. Всички партии, независимо какви, трябва да са равни. Но това е негово право. След няколко месеца ще ги видим как са, хората отново ще могат да си направят изводите, коментира още Борисов.

Целият кабинет пожелахме успех на Радев. Ако има същия подход от другата страна, това ще бъде само добро за държавата, каза Борисов. Той добави, че Плевнелиев е бил изключително успешен евроатлантически президент.

„С няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. За Европа и НАТО, той е недостижим за нито един български политик. Ние искаме да се види ясната разлика между ГЕРБ и БСП. БСП се държаха дори просташки с Плевнелиев, ние никога не сме си позволили това към нито един от президентите”, каза още Борисов.

Пожелавам ви да бъдете президент на всички български граждани, обърна се председателят на Народното събрание Цецка Цачева към Румен Радев и Илияна Йотова, които се заклеха пред народните представители на тържествена церемония.

Надявам се, че с назначаването на служебен кабинет ще съдействате за намаляване на политическото напрежение, което съпътства всяка предизборна кампания, продължи Цачева.

Румен Радев към депутатите: Имате още една седмица (СНИМКИ)

Искам да благодаря да бъда президент на държава с 13 века история. Това заяви новоизбраният президент Румен Радев в речта си пред Народ...

Подобен подход би дал възможност след предсрочните парламентарни избори България да има легитимно, стабилно и работещо редовно правителство, което да сподели заедно с вас и избраното 44-то НС отговорността за управлението и развитието на страната.

Днес България е изправена пред редица предизвикателства, породени от международната нестабилност, подчерта Цачева. В този контекст още от първия ден на своя мандат вие ще имате задължението да се справяте с важни и всеобхватни задачи. От вашите действия ще зависи защитата на националния интерес и сигурността на българските граждани. Като новоизбран президент вие имате легитимността на общественото доверие да вземате трудни решения, посочи Цачева.

Желая ви да съхраните и да разширявате това доверие през целия си мандат- то е най-важното за осъществяване на всяка политическа идея. Пожелавам ви да бъдете президент на всички български граждани, без значение на техните политически пристрастия, етнически произход и религиозни убеждения. Успехът на вашия мандат с г-жа Йотова ще бъде успех за всички български граждани, заключи Цачева.

Какво каза новоизбраният президент Румен Радев пред депутатите, четете ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика