X
 
 

Борисов пред НАТО: Отбрана и възпиране, както и диалог с Русия (ВИДЕО)

2366 11
Борисов пред НАТО: Отбрана и възпиране, както и диалог с Русия (ВИДЕО)
Снимка: Правителствена пресслужба
"НАТО е единственият гарант за сигурността в нашия регион", подчерта българският премиер Бойко Борисов в съвместно изявление с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Принципът, който защитавам, е отбрана и възпиране - затова се въоръжаваме, да сме силни, за да няма мераци за нашата територия. Втора точка - диалог с Русия", обясни Борисов.

И българският премиер, и Столтенберг потвърдиха, че са говорили за идеята да има координационен център във Варна, която изплува след срещата на Борисов с американския президент Доналд Тръмп. Столтенберг обясни, че сега координацията на морските сили на НАТО се извършва от Великобритания и намекна, че центърът във Варна може да поеме тази функция.

Паси: НАТО приравни Путин към терористичната заплаха

НАТО приравнява Владимир Путин към терористичната заплаха. България обича да бъде шпионирана от Русия - най-голямата шпионска база на р...

"Ние не се натискаме за координационен център, и сега имаме координационни функции", побърза да каже министър-председателят, като използва думата "евентуално" за бъдещия координационен център. Той добави и, че ролята на такъв център ще е да възпира.

"Не можем да заместим Турция, тя държи проливите. Геостратегическото ѝ положение е да подпира два размирни региона", каза още Борисов, визирайки и ситуацията в Сирия. По негово мнение няма начин някой да замени Турция що се отнася до ролята ѝ за НАТО. "Целта трябва да е мир - в една съвременна война не знам дали ще има победители", добави българският министър-председател. Той увери и, че Турция не е нарушавала споразумението за мигрантите спрямо  България, както и че не е правилно да се налагат военни санкции т.е. оръжейно ембарго, на каквото тръгнаха някои европейски държави заради турската операция "Извор на мира" в Сирия. Според Борисов, такива действия не се подкрепяли и от Йенс Столтенберг, защото и той смятал, че ембарго само ще накара Анкара да търси да купи оръжие от някой извън НАТО.

Борисов се похвали, че времето вече е различно и България може да повиши разходите за отбрана, което не можело да стане, докато "плащаме КТБ и руските ядрени реактори". "Ако така върви икономиката, ако бюджетът продължавата така да е на излишък, ние ще продължим да модернизираме българската армия", каза премиерът и обърна внимание на армията извън ВВС – флота и сухопътните сили. Той обеща изрично, че при добро икономическо бъдеще модернизацията ще продължи.

Договорът за добросъседство със Северна Македония е основната на това Скопие днес да влиза в НАТО, добави Борисов.

Радев: Бъдещето на НАТО е като съюз на партньори

Не виждам бъдещето на НАТО като съюз между производители и клиенти, а на партньори, които заедно гарантират сигурността си, развиват ви...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Алфа 9 Алфа преди 1 месец Профил на трол?
  Долу ФАЩ и НАто! . Тиквата Предател на СЪД !!!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кой ще възпираш, бе, Тикво? Анадолците ли!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ОСТАВКА за тези безродни московски еничари! 1. Не САЩ и EU са превзели 98 % от енергийния ни пазар, а Русия. 2. Не САЩ и EU имат морски терминал за внос на нефт, който е руска територия на българска земя. 3.Не американски, а руски свещеник си позволява да гони български енориаши от храм на българска територия 4. Не за САЩ, а за Русия се казва от активисти на БСП- Ако не обичаш Русия, не обичаш виж още ›› България на русИфилския им форум в Копринка. И последно, но не по важност 5. Не американски, а руски- даже съветски паметник, се извисява над столицата ни ,за да ни напомня на кого трябва да целуваме ботушите, за да не ни наритат тези ботуши. 6.Не американци, а руснаци искат тяхно училище в Бургас. /били 10000/. 7.Не американци , а руснаци не допускат българи в уж лагер за деца-руски, край устието на р. Камчия.Имаше даже руска охрана с автомати. 8.Не американци, а руснаци се заселват масово в България – ок 500000. И сега хайде пак: кой ни е окупирал? САЩ и EU или Русия?
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Точно така е!
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Надзорник на главния прокурор" е защитата на една ПРОСТА Тиква, "да не го подгони службата" ! А защо той трябва да знае, що там пише в Конституцията, та той е ваксиниран : "Аз съм прост" ! А по юридически въпроси той е застрахован, та него го варди Барни Ръбъл ...
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "....да сме силни, за да няма мераци за нашата територия" Чии мераци бе аланкоолу....? Защо не се доизкажеш? като чуеш Путин и се наакваш ...А?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НАТО гарант ... Ха да видим ако Гърция и Турция се сблъскат за границата в морето, дали НАТОто няма да се окаже кастриран евнух !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тикво, кога ще престанеш да се дупиш на янките и НАТО ! България трябва да бъде суверенна държава, знаем че си проЗд, но попитай някой , който е прочел повече от една книга, какво значи суверенна държава !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Няма ли кой да изхвърли руската мастия Борисов от властта! Той е враг на България! Какви диалози с нашия вековен враг Русия!
 • ciklop50 2.1 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  2. Абе Циклопе ПЕДЕРАСЕН, та ти си толкова гламав, явно че мастията която те е снесла е била осеменена от някой кретен !
  : 13 !
 • Октомври Н.Р.Б. 1 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  Няма такова нещо. борисов бойко отново говори абсолютни неистини с цел да се подмаже. нато е ЕДИНСТВЕНИЯТ РУШИТЕЛ НА сигурноста и главен виновник за касапницата в бившото Сфрю.
Нагоре