Борисов предлага превенция срещу мигрантите - затваряне на всички граници в ЕС и влизане само през КПП

3048
Борисов предлага превенция срещу мигрантите - затваряне на всички граници в ЕС и влизане само през КПП
Снимка: БГНЕС

Официално всеки, който иска да влезе в ЕС, трябва да влезе на контролно-пропускателните пунктове (КПП) – там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види". Това заяви премиерът Бойко Борисов по въпроса с овладяването на миграционните потоци в Европейския съюз по време на пленарната среща на конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС, предаде БГНЕС.

Това не е нещо по-различно от това, което се прави в САЩ, Канада и където и да е. Откъде-накъде Европа да е като един разграден двор?! Това е груба грешка. Държавите да се делят вътре в Европа. Държавите, които сме на първа линия, ако трябва да бъдат подпомагани, да се подпомогнат, и всичко да отиде на КПП. Ако не са спазени изискванията, който, откъдето е дошъл, да се върне там, откъдето идва, обясни Борисов. Затова първата дума се казва превенция – незабавно спиране на потока и от там спазване на правилата, поясни премиерът. Според него сме гарантирали на 100% външната граница на ЕС. „България се справи без много да приказваме, без много да се оплакваме, ние си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница – с необходимите заграждения, с допълнителни полиция, кораби и от година и половина България има нова ситуация. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. Затова предлагаме компромисен вариант, който ще защитавам на Европейския съвет – на първо място предлагаме незабавна превенция, а тя включва затваряне на всички граници в ЕС“, категоричен бе министър-председателят.

Борисов поздрави Заев и Ципрас, увери, че договорът не води до териториални претенции

Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха...

Западните Балкани

Най-новата война беше тук на Балканите – в Косово. Решихме да дадем пример с колегите от Македония и това, което не можахме да постигнем с десетилетия, с колегата Зоран Заев успяхме да постигнем - да подпишем договора. Много се радвам, че тук в София Ципрас и Заев на среща на върха на Западните Балкани съобщиха, че ще подпишат, отбеляза Борисов.

Да, протести има, но с помощта на Федерика Могерини, Матю Нимиц това стана успех, продължи Борисов. Доволен съм, че Хашим Тачи и Александър Вучич тук в София успяха да си подадат ръка, добави Борисов. Положихме доста усилия, има съществен напредък и оптимизъм, заяви премиерът.

Ако не бъдат хванати в рамките на ЕС дисциплинирани и подпомогнати, могат да се превърнат в източник на войни, смята Борисов. Ако сега не се помогне на Западните Балкани, после ще е много късно. А и големите геостратегически играчи – и Русия, и САЩ, и Китай само това чакат. Затова, ако Европа не вземе мерки сега, после ще е късно, подчерта още премиерът Бойко Борисов.

Бойко Борисов: При ново име на Македония ще подпишем допълнително споразумение (ВИДЕО)

По никакъв начин не се месим не само в работата на институциите на Македония, но и в спора с Гърция за името. Това заяви премиерът Бойк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика