Борисов: При избора на главен прокурор не се меси нито премиерът, нито президентът

4908
Борисов: При избора на главен прокурор не се меси нито премиерът, нито президентът
Снимка: БГНЕС

"Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София.

„Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Борисов: Колкото Плевнелиев беше равноотдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев

Видно е, че президентът Румен Радев не е еднакво отдалечен от всички партии, всяко негово изказване е в полза на опозицията. Това каза ...

„Европа е един организъм, една система”, каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: „Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим.”

„Освен това - Шенген, не че ни е важно, но е обидно да се справяме по-добре от други в ЕС, а да не сме част от пространството.", заяви още Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза още премиерът.

Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя - кохезионната политика, Шенген и развитието на Западните Балкани. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен „Струма”, „Тракия”, „Марица”, „Люлин”, сме обещали „Хемус”, пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Заплатите на Радев, Борисов и депутатите станаха още по-големи

След като средната брутна заплата в България стана 1171 лева за последното тримесечие на миналата година, а през декември вече е 1205 л...

Премиерът коментира и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция. "В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Така председателят на ЕК ще бъде сигурен, че България не може да бъде манипулирана, да й се извиват ръцете с доставки на газ. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ”, обясни Борисов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика