Борисов: Радев да наложи вето на извънредното положение, ще извадя ГЕРБ от зала

22920
Борисов: Радев да наложи вето на извънредното положение, ще извадя ГЕРБ от зала
Снимка: ПЦ на МС

Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го умориме. Буквално това е предложил днеска той. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Смолян изявлението на държавния глава Румен Радев, в което той отправя критики към правителството по отношение на настоящата сложна ситуация около разпространението на коронавируса у нас.

"Вече 20 дни сме в извънредно положение, а правителството предлага удължаване до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизерията обаче не е спасение от вируса. Считам, че правителството дължи убедителна информация за ефекта на извънредното положение", каза по-рано Румен Радев. По думите му извънредните ограничения са довели до обществена парализа и са отключили безпрецедентна криза. Безработицата расте с часове, хиляди предприятия спират работа, много българи се нуждаят от помощ. Вече споменах, че гладът може скоро да надделее над страха, коментира още президентът. 

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Вече 20 дни сме в извънредно положение, а правителството предлага удължаване до 13 май, решение ще вземат народните представители. Мизе...

Той като дърта свекърва ходи и върви след нас, а ние обикаляме България да възстановим производството, да дадем бизнес, да дадем на хората хляб да ядат. А някой излезе, дадат му лисчето, каже пет приказки, и се прибере. Защо не му зададохте въпроса: "Против ли е извънредното положение, да го махне?" Или няма там въпроси? Ето това е цензура. Аз съм подложен на всякакви въпроси от сутрин до вечер - каква цензура, всичко е на живо, удари ме с микрофона, ако искаш - на живо си, заяви още министър-председателят. Единственото признато в света е социална изолация, физическа изолация, повтори за пореден път министър-председателят.

Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и началника на националния кризисен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, посети в Смолян завод, който ще произвежда по 10 000 броя маски, шлемове и облекла, които да задоволят нуждите на българските специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса.

Премиерът уточни, че мерките за извънредното положение са до 13 април. И припомни думите си от сутринта, че на 3-ия ден, в който болните от коронавирус паднат (има се предвид спад на новите случаи - бел. ред.), дори парламентът да не го приеме, министърът на здравеопазавнето ще отмени всички заповеди. 

„Те (мерките - бел. ред.) са на министъра на здравеопазването. Вие в Смолян какво усетихте от извънредното положение, върху правата си на журналисти, на слово, на какво, че единственото признато в света е социална изолация, физическа изолация. Даже сега как сте се наблъскали, не е редно“, каза още премиерът и рязко си тръгна.

Борисов обоснова по-дълго извънредно положение със здравната ни система

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите...

Проф. Мутафчийски се оборудва с очила и шлем и после направи следния коментар: „Нарочно не свалям очилата, защото те трябва да са в реален режим и колкото по-малко се пипат, толкова по-добре. Трябва да бъдат плътно прилепнали. Не се изпотяват, нося ги при две различни температури. Доволен съм от това, което виждаме. Удобни са, меки са, не убиват“.

Темата продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика