Борисов: Радев вчера се сети, че има коронавирус, Кацаров е маша

7216
Борисов: Радев вчера се сети, че има коронавирус, Кацаров е маша
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ поиска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров заради погазването на конституционни права на гражданите с въвеждането на "зеления сертификат", провалената ваксинационна кампания и несправяне с пандемията. Това обявиха от партията на брифинг, след като по-рано в свои позиции оставката на министъра бе поискана и от БСП и ВМРО.

"Искаме оставката на Стойчо Кацаров, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев. Повече от година време не е стигнало на служебното правителство и на президента, за "да разберат, че вирусът не е "шипченски" или "софийски", заяви бившият председател на парламентарната група Десислава Атанасова.

"Всеки час оставане на поста като министър на Кацаров е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна демократична държава", категорична беше тя.

Проф. Радка Аргирова: Сертификатът за ваксиниран - безсрочен, за прекарал Covid-19 - едногодишен

"Новите мерки и ограничения са закъснели. Ако през лятото бяхме направили това, което сега се прави, щяхме да сме по-свободни". Това к...

"Не може да се иска зелен сертификат за изборите, това е тежко погазване на Конституцията", категоричен беше и бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

В хода на брифинга се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който прочете дословно коментар на президента, направен отпреди година, в която Радев посочва, че кризата у нас не е заради коронавируса, а заради безпомощността на кабинета "Борисов".


Борисов е категоричен, че българите умират не заради ковида, а заради хаоса в управлението на пандемията. Най-малкото, което може да се случи, е оставка на здравния министър Стойчо Кацаров, смята Борисов.

Не ни пука за коронавируса и за стотиците умиращи докато не дойде до нас

Дойде време да бъдем честни – брутално честни. В България, а и като цяло в света, не считаме COVID-19 за наистина сериозен пробле...

"Кацаров е маша. Той не е и лекар като лекарите. Такива като проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев и проф. Ангелов бяха изчегъртани", възмути се лидерът на ГЕРБ. 

"Сега гледаме кампания как един си мие ръцете. Ами да направят една кампания и за ушите, краката и накрая под мишниците", каза той и добави, че не е смешно, но такава е ситуацията в момента. 

"Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика. Какво направи Радев? Нищо! Къде са ви 600-те инвеститори? Няма ги! Защо месец май, когато токът беше 104 лева и се знаеше какво ще се случи, допуснаха да отиде да отиде на близо 700 лева. Въглищата са български, АЕЦ Козлодуй работи 100 % на печалба, язовирите са ни пълни, господ даде дъжд, водата ни е без пари, централите могат да работят на пълна мощност. Кое донесе вдигането на цената на тока?", запита риторично лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com