Борисов се изказа по всички теми, но не коментира завръщането на Пеевски (ВИДЕО)

14025
Борисов се изказа по всички теми, но не коментира завръщането на Пеевски (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Не знам, ще видим резултата след изборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията след журналистически въпрос как ще коментира завръщането на Делян Пеевски в политиката и това би ли помогнало за бъдеща коалиция на ГЕРБ с ДПС, или напротив.

"Не мога да ви отговоря, защото не касае моята партия", обясни първо Борисов. След напомняме, че я касае въпросът за коалицията, лидерът на ГЕРБ каза: "Аз искам да видя резултатите от изборите и тогава ще кажеме дали и как ни е подредил народът. Толкоз."

Бившият премиер беше сред говорителите в началото на пресконференцията, но след това се включи "за да чуе как колегите ви обясняват нещата". Основна тема на медийното събитие бе внесеният от служебния кабинет в Европейската комисия План за възстановяване и устойчивост.

След друго питане на репортер защо Бойко Борисов се кандидатира постоянно за депутат, а след това се отказва да бъде народен представител, той обясни: "Просто за да си водя листата и хората да виждат, че участвам активно в кампанията".

"Половин милиард за избори и пак да няма резултат, дори и тази демокрация в България, в момент, в който не можем да си плащаме сметките, ни идва в повече", каза още Борисов. "Много съм скептичен, че ще се създаде правителство след тези избори. Партиите са уплашени. Никой не е готов да управлява страната в тази криза", предупреди лидерът на ГЕРБ.


За цената на тока и коронавируса

"Не знам защо кандидатът за президент Радев си позволява да вика енергийния сектор, би трябвало платено да бъде отразен, той вече е в предизборна кампания. А не като някакъв, който си позволява да вика държавните дружества. Проспа месеци наред и се обзаложих, че за Нова година токът ще мине 600 лева, той го мина днес и като капак на популизма му Радев иска днес среща с държавните дружества. Каква е разликата между Герджиков и Радев към момента", попита Борисов.

По думите му "Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона". "За 6-7 дни загинаха 600-700 българи. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на стадиона на открито да няма хора. Къде е логиката на Радев и Кацаров в паралелката да не ходи на училище, а вечерта да се събере в дискотеката", добави той.

"Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и сграда. И сега Европа ви казва - ето ви 1-2 милиарда и си оправете блоковете, защото след няколко години хората ще трябва да бъда изселени от тях. И Европа ви казва, ето ви, направете си. Само че ние казваме "Не", ще ходим и ще купим най-скъпите батерии, за да спестим 30-40 минути ток... За да се нагушат някои", обяви лидерът на ГЕРБ.

"Марица Изток" затваря през 2026 

ГЕРБ разкритикува и внесения от служебното правителство План за възстановяване и устойчивост и обяви, че според плана комплекс "Марица Изток" ще затвори още през 2026-а, а санирането на жилища ще спре.

Народът гине, цените полудяват, а Радев си прави туризъм

Народът гине, цените полудяват, а Радев си прави туризъм. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на парт...

Томислав Дончев заяви, че новият план не е само лош. Носел и добри страни, понеже в 85% е същият като версията, която остави правителството Борисов. А и имало подобрение спрямо предходната версия - връщане към варианта на Борисовия кабинет за безвъзмездното финансиране на бизнеса вместо даване на заеми.

ГЕРБ обаче вижда няколко големи проблема с плана на Атанас Пеканов. Един от тях е, че програмата за саниране на жилища нямало да сработи. В нея еднофамилни къщи няма да се санират, а подалите документи и одобрени блокове ще трябва да кандидатстват наново, да направят собствени разходи и да рискуват да получат 80% вместо 100% финансиране, посочиха Томислав Дончев и бившият депутат Жечо Станков.

Крие се, че централите "Марица Изток" затварят през 2026 г., а не пред 2038-2040, заяви на свой ред бившият образователен министър, сега кандидат за депутат в Старозагорския район Красимир Вълчев. Според него публични документи показват, че "още отначало са имали предвид 2026 за край на въглищните централи, за да може освен газова да имаме и енергийна криза, когато няма руски газ. Избрали са най-лошото решение."

Според Томислав Дончев самият факт, че се предвижда проект за алтернативни мощности, говори, че след изграждането им старите се извеждат от експлоатация, но това не се обявява публично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика