Борисов се разсърди заради "Яневагейт", посочи Прокопиев като равен на Пеевски

4232
Борисов се разсърди заради "Яневагейт", посочи Прокопиев като равен на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Това са врачки и махленски клюки – така премиерът Бойко Борисов определи разговорите по „Яневагейт”. За него няма нужда да се проверяват разговорите на съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова. За мен успехът е, че тези две съдийки (бел. ред. – Владимира Янева и Румяна Ченалова) не са в системата, който иска, да им проверява разговорите. Така премиерът Бойко Борисов коментира сагата "Яневагейт", по която излязоха куп разговори между бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, показващи сериозни зависимости между изпълнителната власт и прокуратурата.

На директен въпрос дали Борисов е разпореждал на главния прокурор да решава определени дела, премиерът отвърна, че "като се върнели БСП и ДПС" щяло да си има нови служби, визирайки делото "Червей". Точно от това дело тръгна "Яневагейт" - "Червей" е за нерегламентиран достъп до информационни масиви на МВР. Нямам нищо общо с Янева, нито с Ченалова, категоричен беше лидерът на ГЕРБ. За мен е по-добре да загубя изборите, отколкото да вляза в колаборация с тези хора, добави Бойко Борисов, визирайки под „тези хора” Делян Пеевски и Ахмед Доган. Целият проблем на Прехода е, че се явихме ние и не можаха да ни опитомят, да ни докопат, каза Борисов пред Нова телевизия.

Румяна Ченалова твърди, че Сотир Цацаров е "политически избор"

"За разлика от Вас, аз не съм политически избор". С тези думи бившата съдийка от Софийски градски съд Румяна Ченалова се обръща къ...

Според Бойко Борисов зад всичко стои кръгът на Радан Кънев и Иво Прокопиев. Прокопиев едно време ми се оплакваше, че Цветан Василев иска да го убива – сега му пуска интервюта, заяви премиерът. По думите му Прокопиев му идвал на крака да му се моли за услуги, а кръгът „Капитал” му е предложил пет-шест министри, „докато им видях акъла и ги изгоних”. Кои са тези министри – Симеон Дянков, Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова. Прокопиев и Пеевски са еднакви – абсолютно. Единият влияеше на БСП, а другият – Прокопиев, ми предлагаше миностри, беше тезата на Борисов. Сега обаче нямало министри, които да бъдат предложени извън ГЕРБ – партията е над всичко.

„Булгартабак” беше продаден по времето на министър Трайчо Трайков. Продаде го „Ситибанк”. „Виваком” се продаде при правителството на НДСВ, стана 100% частна компания. Мадлин Олбрайт ми се обаждаше, защото имаше голям интерес към „Виваком”, заяви Борисов. Отказвал съм всякакви телефонни разговори, защото това е частна компания, добави той.

Боли ме коляното, не мога да клекна – така Борисов отговори на въпрос защо клякаме пред Реджеп Ердоган и връщаме турски граждани само защото Анкара ги иска заради предполагаемо участие в неуспешния преврат от лятото, без да разгледаме възможността да им дадем убежище за политическо преследване. Успяваме в най-тежките времена да върнем без споразумение всеки ден по 100-200 души през границата, каза премиерът, което би се тълкувало от много хора като директно признание за беззаконие. Бойко Борисов изопачи въпроса на Виктор Николаев, който питаше защо са върнати седем турски граждани обратно на режима на Ердоган. Ние как да разберем какви са в ТИР-а, беше отговорът на Борисов, след като преди това попита как през съд да минават връщания на по 100-200 души на ден, визирайки нелегални мигранти, а не бягащи от режима на Ердоган турски граждани. Това, което съм дал като указания, е да се връщат колкото може повече, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика