X
 
 

Борисов свика Съвета за сигурност заради атаката срещу НАП

1847 5
photo of Борисов свика Съвета за сигурност заради атаката срещу НАП
Снимка: Правителствена пресслужба
Премиерът Бойко Борисов свика Съвета за сигурност към Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Съветът се провежда във връзка с хакерската атака срещу Националната агенция по приходите (НАП). Той се председателства от министър-председателя.

Основният състав на Съвета по сигурността включва: министъра на външните работи, министъра на отбраната, министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, техни заместник-министри, главния секретар на МВР, началника на отбраната и ръководителите на разузнавателните и контраразузнавателните служби.

В един момент Борисов може да се оттегли от лидерството в ГЕРБ, смята Вежди Рашидов

Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов коментира в "Денят започва с Георги Любенов", че оча...

Припомняме, че Националната агенция по приходите и ДАНС проверяват изтичане на лични данни от системата на приходната агенция. Това потвърдиха пред Нова телевизия от НАП. До проверката се стигна, след като по-рано електронната поща на определени медии бяха изпратени файлове, за които се твърди, че са на Министерството на финансите. Данните съдържали ЕГН-та, имена и доходи.

По информация в някои електронни медии, течът е дело на анонимни хакери, които са разпратили през руски имейл сървъри масив от 57 папки. Хакерите твърдят, че състоянието на киберсигурността ни е пародийно. Освен това казват, че разбитите бази данни засягат информация за над 5 милиона български, чужди граждани и компании. Данните съдържат ЕГН-а, имена, а в определени папки има и справки за доходи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ихааа...хибридното подпръдюване е в горна фаза...Обосновано може да предположим за руска връзка щом данните са разпространени от руски имей сървър...Хакерът само дето не се подписал и не си е споделилномера на обувките си...А БЕ ЕЙййй...БАЛАМУРНИЦИиии...ние не ядем доматите с колците!!!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Освен това с 1 куршум 2 заека.Всичко електронно е несигурно!Обърнете внимание на момента.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ихааа...хибридното подпръдюване е в горна фаза...Обосновано може да предположим за руска връзка щом данните са разпространени от руски имей сървър...Хакерът само дето не се подписал и не си е споделилномера на обувките си...А БЕ ЕЙййй...БАЛАМУРНИЦИиии...ние не ядем доматите с колците!!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Колкото и Калинки да свиква Боко, ползата е нулева, при тази некадърност !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Колко милиона е "свил" голямоглавия министър предназначени за компютърната сигурност !
Последно в Актуално